A 6 leggyakrabban elkövetett hiba a pályázatírás során

Összeszedtük őket, így te már nem fogod őket elkövetni.
A 6 leggyakrabban elkövetett hiba a pályázatírás során

Vannak olyan jellegzetes, visszatérő hibák, amelyeket rengetegen elkövetnek a pályázatírás során. De melyek ezek? A pályázatnekem.hu most megosztja ezeket veled, hogy te még véletlenül se ess ebbe a csapdába.

Ha nem válaszolsz a feltett kérdésre

Sok cég az alapján válaszol egy kérdésre, hogy szerinte a pályázó cégnek milyen információkat kell tudnia vállalkozásáról, folyamatairól és tapasztalatairól - ahelyett, hogy arra felelne, amit valójában kértek. Ez azonban helytelen hozzáállás, hiszen itt és most a kérdező határozza meg a kommunikáció irányát. Ha egy adott kérdésre kell válaszolnod, ellenőrizd, hogy még véletlenül sem térsz el a tárgytól!

Ha elmulasztod a kutatást

A kutatás menő! Persze, ez rengeteg idődet veheti igénybe, mégis megtérül. A pályázó szervezet így látni fogja, hogy időt szántál a feladat értelmezésére, így várhatóan jobb lesz a visszajelzésük is.

Ha nem szánsz időt a legjobb válasz benyújtására

Ha nem akarsz mindent beleadni, akkor értelmetlen ajánlatot tenni. Ha más cég mindent elkövet, hogy megnyerje ezt a munkát, akkor te valóban ezt a benyomást szeretnéd kelteni a vállalkozásodról? Néha tényleg jobb hagyni az egészet, mint hanyag munkát végezni.

Ha határidő után küldesz el egy anyagot

Ez a pályázati eljárás tiszteletben tartásának hiányát mutatja. Olyan benyomást kelt, mintha a pályázó nem tudná vagy nem akarná betartani a határidőket. A pályázati anyagot ilyenkor figyelmen kívül hagyják. Éppen ezért ha hibáztál, és elmulasztottad a határidőt, ne küldd el választ, hanem használd ezt tanulási tapasztalatként.

Ha figyelmen kívül hagyod az ajánlattételi felhívás követelményeit

Sok pályázati dokumentumnál elvárják, és kifejezetten kérik is a jelentkezőket, hogy a meghatározott módon töltsék ki. Ne hagyd figyelmen kívül ezeket a kéréseket! Ha egy előre meghatározott kérdőívet csatolva kell elküldened el válaszodat, akkor ezt tartsd szem előtt. Előfordulhat, hogy az ügyfél elmulasztja a válaszadást, ha nem követed a megadott irányelveket.

Ha abszolút mindenre pályázol

Nagyon sok vállalkozás esik abba a hibába, hogy minden munkára pályázatot írnak ki. Később csodálkoznak, miután nem nyertek semmit. Sokkal jobban jársz, ha öt pályázatra rendkívül jó anyagot adsz le, mintha 15 pályázatra jelentkeznél elkapkodva. Hozz létre egy ellenőrzőlistát, ahol felsorolod és észben tarthatod az érdekes pályázatokat, amelyeket el szeretnél nyerni!

Kapcsolódó cikkek

A 6 leggyakrabban elkövetett hiba a pályázatírás során

A 6 leggyakrabban elkövetett hiba a pályázatírás során

Összeszedtük őket, így te már nem fogod őket elkövetni.