5 nem várt dolog a lakásban, ami azonnal feltűnik a vendégeknek

Családi esemény, baráti sörözés, romantikus vacsora? Az apropó mindegy, van néhány részlet, amit nem árt nem elfelejteni.
5 nem várt dolog a lakásban, ami azonnal feltűnik a vendégeknek

Az agglegény lakásokkal kapcsolatban sokakban az a kép él, hogy egy bozótvágó késsel kell utat nyírnunk magunknak, ha be akarunk jutni a széthagyott holmik között. Ez nagyon durva általánosítás, és bár akadnak bőven, akik kiszolgálják ezt a sztereotípiát, bőven vannak, akik lerombolják. Akármilyen is az otthonunk, amikor vendégek érkeznek, néhány dolgot biztosan mindannyian észrevesznek majd. Ha ismerős a helyzet, hogy a látogatók megjelenése előtt néhány órával próbáljuk felszámolni az őskáoszt, akkor az alábbiakra mindenképpen helyezzünk kellő hangsúlyt!

A fürdőszoba egy olyan helyiség, ahova várhatóan ellátogatnak majd a vendégeid. És bár lehet, hogy a hétköznapokban nincs útban az a szőrgombóc, amit két hete operáltál le a fejedről, de valószínűleg a vendégek inkább nem ismerkednének meg vele. Éppígy azzal a hosszú hónapok gondos munkájával összehozott vízkővel sem, amivel a csapot díszíted. Koszos törölköző? Abban senki sem szeretne kezet törölni. Ez az a helyiség, ahol szinte minden részletre figyelni kell a vécécsészétől a szappanig.

Amikor vendégeink érkeznek, általában – előbb vagy utóbb – leülnek. Megteszik ezt akár a kanapénkon is, ahol esetleg a reggelik, vacsorák nyomai is fellelhetőek, ahogy például a kutya szőre. Erre figyeljünk, senki sem szeretne koszban ücsörögni. Ha már annyira romos a kanapénk, hogy mi magunk sem szívesen ülünk rá, ne várjuk el a látogatóktól sem, ilyenkor az RS Bútor akcióit érdemes megnézni, ahol könnyen megtalálhatjuk a megoldást.

Ha kellemetlen szagot érzünk, akkor a vendégeink is biztosan kiszagolják, szellőztessünk érkeztük előtt, és számoljuk fel a lakás esetleges bűz-gócpontjait.

Ne feledkezzünk meg az asztalról, illetve a poharainkról, tányérjainkról sem. Ahol majd kínáljuk az ételt és az italt, legyen hely, amiben pedig megtesszük, legyen tiszta.

Végül, de elsősorban pedig a bejárati ajtó, illetve a lábtörlő állapota sem mindegy, hiszen ezt látják meg először a vendégeink.


Kapcsolódó cikkek

Ezek a legfontosabb májusi teendők a kiskertben

Ezek a legfontosabb májusi teendők a kiskertben

Májusban is bőven akad teendő a kertben. Cikkünkben összefoglaltuk a legfontosabb tennivalókat.

Ötletek és tippek az új homlokzathoz

Ötletek és tippek az új homlokzathoz

Az alábbiakban összegyűjtöttünk pár ötletet és tippet az új homlokzathoz, amik között a homlokzat típusokkal is foglalkozunk majd az ideális döntés érdekében.

Milyen állványokat használhatunk otthon?

Milyen állványokat használhatunk otthon?

Az alábbi cikkben azzal foglalkozunk kicsit részletesebben, hogy milyen állványokat használhatunk otthonunk körül, és melyik típus milyen előnyökkel bír.