Suzuki Vitara - a megbízható útitárs

A ráncfelvarráson átesett Suzuki Vitara nemcsak a vállalat eddigi legnagyobb sikere - idén tavasszal már a félmilliomodik Vitara gördült le az esztergomi gyártósorról-, hanem a hazai vásárlók első számú kedvence is
Suzuki Vitara

A Vitara kompakt, modern, igazi városi terepjáró, amely a vezetéstámogató rendszernek köszönhetően tökéletes társunk lehet a munkában és a bevásárlásban, ahogy a hétvégi túrák során is. A vészfékasszisztens ütközésveszély esetén figyelmeztet, sőt, veszélyhelyzetben a fékerő megnövelésével vagy akár automatikus fékezéssel is segít elkerülni a bajt. A hátsó keresztirányú forgalmat érzékelő asszisztens figyeli a mögöttünk elhaladó járműveket, és vész esetén riaszt.

Hosszú utakon jól jön a sávelhagyás-figyelmeztetés, ami 60 km/óra feletti sebességnél hang- és fényjelzést ad, valamint rezegteti a kormányt. A sávtartó rendszer automatikusan megelőzi a kisodródást. A forgalmi jelzéseket felismerő kamerának köszönhetően pedig már nem kell folyamatosan pásztázni a közlekedési táblákat, így az autó nem csak balesetmentes, de a szabályos közlekedést is segíti.

A Vitara modellfrissítési a megújult hűtőrácson, az elülső lámpákon és a lökhárítók módosult vonalvezetésén a legszembetűnőbb. A színek tekintetében két új árnyalattal bővült a paletta, és már új mintázatú felni is kapható hozzá. A kormány szépen bőrözött.

A Vitarát a kategóriatársak közül továbbra is kiemeli az összkerékhajtás, ami aszfalton még biztonságosabbá teszi az autót. A fejlett AllGrip-rendszerben négyféle üzemmód érhető el. A már jól ismert 1,4-es BoosterJet motor kiváló hosszú távú autózásra, az ezres pedig kellően fürge a városi cirkáláshoz. Mindkettőnek meglepően alacsony a fogyasztása, és a szén-dioxid kibocsátásuk is igen kedvező. Ha ez nem lenne elég, mindkét motor társítható hatfokozatú automata sebességváltóval, így a Vitara azoknak is megoldást jelent, akik nem vezetnek kuplongos autót.

Európában a turbós motorokat a múlt rossz tapasztalatai miatt még mindig félve választják a vásárlók, pedig ez az óvatosság már teljesen alaptalan. A Suzuki több évtizede gyárt kis köbcentiméterrel turbós motorokat, így óriási tapasztalata van ezekkel az erőforrásokkal. Ezt a magabiztosságot erősíti a 3+7 éves BoosterJet Pro-garancia is. A japán gyártó a három év ( vagy 100 000 kilométer) gyári garancia mellett ugyanis összesen hét évre ( vagy 200 000 kilométerre) garanciát vállal a motorblokkra , a turbóra és a váltószerkezetre is.

Akinek fontos, hogy az autója kényelmes, biztonságos és esztétikus legyen, és ügyel arra, hogy a fogyasztás és karbantartás költségei ne terheljék majd a családi kasszát, annak a Vitara tökéletes választás.

Kapcsolódó cikkek

Hogyan szállítsunk könnyedén az autónkkal kerékpárt?

Hogyan szállítsunk könnyedén az autónkkal kerékpárt?

Egyre több család kerekedik fel, hogy biciklitúrákat tegyen.

Suzuki Vitara

Suzuki Vitara - a megbízható útitárs

Új színek és csak turbó motorok jellemzik a felfrissült Vitarát.

Ford Focus - teszteltük!

Ford Focus bemutató – Motorok és váltók

A díjnyertes EcoBoot motorok mellett, persze a dízel is elérhető az új Focus-nál