Részecskeszűrő tisztítás - ezek a lehetőségek

A gépjármű is olyan, mint az emberi test. Szüksége van a megfelelő üzemanyagra és karbantartásra, hiszen e nélkül hamar tönkremegy és lehet, hogy még a szervizben sem tudnak vele mit kezdeni.
Részecskeszűrő tisztítás - ezek a lehetőségek
 

A TerraClean nem csak a motortisztítás területén verhetetlen, hanem a dízel részecskeszűrő tisztítás és EGR egység, valamint a benzines befecskendező rendszerek tisztítása is a szolgáltatásaik körébe tartozik.

Az EGR szelep tisztítás egy folyamat, amely több lépésből áll. Első lépésként a jármű teljes diagnosztikája történik meg, majd az EGR rendszer tisztítás következik, majd jön az ismételt diagnosztika és végül a tesztvezetéssel fejeződik be a szolgáltatás.

Az eldugult részecskeszűrő meglehetősen nagy probléma. A TerraClean szervizközpontok azonban a DPF korszerű tisztítására is korszerű megoldást kínálnak. A TerraClean eljárást nem csak az Egyesült Államokban, Kanadában, hanem Európában, így hazánkban is alkalmazzák. A tisztítás során, egy speciális alifás üzemanyag a tisztítószer. Az eredmények mérhetők és szinte azonnal érzékelhetők. A tisztítás nem vesz sok időt igénybe, alig csak egy órát. A szolgáltató a kezelés végére hibakód mentességet ígér és további előny, hogy ez egy igen költséghatékony megoldás arra, hogy az autónk minél tovább kiszolgáljon bennünket.

A részecskeszűrő tisztítási folyamat 5 lépésből áll: teljes diagnosztika, mechanikai vizsgálat, rendszertisztítás, tesztvezetés, ismételt vizsgálat.

Milyen tisztítási lehetőségek léteznek? Az adalékkal történő tisztítás, a leszereléssel történő tisztítás és a szűrőcsere. Az adalékkal történő tisztítás számít a legolcsóbb megoldásnak. Ebben az esetben valamilyen adalékanyagot adnak az üzemanyaghoz, viszont ennek az a hátránya, hogy az adott anyag nem jut el a részecskeszűrőig, így semmiféle hatást nem tud kifejteni. Tehát ennek a kezelési módnak érdemi eredménye nincs.

Több lehetőség is van, ami leszerelést igényel. Ebben a verzióban valamilyen anyaggal történik meg a szennyeződés eltávolítása. Ez történhet kémia anyag, hőhatásra vagy éppen égetéssel. Ilyenkor a részecskeszűrőt eltávolítják a helyéről, ami meglehetősen költséges megoldás. Mivel sok időt vesz igénybe, így az autót a szervizben kell hagyni és előre a szolgáltatás díját sem lehet pontosan meghatározni.

A részecskeszűrő komplett cseréje is lehetséges opció. A csere sokszor fölösleges, hiszen az esetek jelentős százalékában ezt meg lehetne akadályozni, hiszen egyrészt több napra is a szervizben kell hagyni az autót és ez egy nagyon költséges megoldás. Érdemes tehát a részecskeszűrő tisztítását kérni, amely szintén a TerraClean szolgáltatási körébe tartozik.

Kapcsolódó cikkek

Jeep Cherokee

Jeep Cherokee – A felfrissült indián

Új hűtőrács, és felfrissült technika jellemzi az új Jeep Cherokee-t

Rivian

Rivian R1T, R1S – Az elektromos forradalom újabb gyümölcse

Nemsokára forgalomba kerülnek a Rivian elektromos autói