Minden, amit a bartender szakmáról tudni érdemes

Napjainkban rendkívül fontos az, hogy olyan területen tudjunk elhelyezkedni, ami valóban érdekel minket miközben tehetségesek is vagyunk abban. Abban az esetben ha bartenderként szeretnénk elhelyezkedni a mostaniakban összegyűjtöttük mindent, amit a bartender szakmáról tudni érdemes.
Minden, amit a bartender szakmáról tudni érdemes

Mixer vagy barista?

Sokunk számára megtévesztő lehet ez a két elnevezés, hiszen nem tudjuk pontosan, hogy melyik mit is takar. Lényegében elmondhatjuk, hogy többnyire csupán az elnevezés a más, a két kifejezés nagyjából ugyanazt jelenti.

Mixernek hívják többnyire azokat a szakembereket, akik kifejezetten az italoknak elkészítésére, tökéletesítésére szán figyelmet. A bártender ezzel ellentétben egy olyan szakember, aki a nem csupán az italokra szán figyelmet, hanem egyaránt a vendégekre is. Végül is elmondhatjuk, hogy csupán a megnevezés más, de lényegében ugyanarról van szó.

Bartender feladatai

Egy bartender esetében a legelső, amire gondolunk, hogy ő az az ember, aki a vendégek kiszolgálása mellett elkészíti italainkat. Elmondhatjuk, hogy már csak ez a két feladat is kimerítő tud lenni, ám ennek ellenére munkájuk nem ér itt véget, hiszen számos más dolguk is van még.

Feladatai közé tartoznak még az alábbiak:

· árubeszerzés valamint a készletezés

· munkaterület előkészítése

· vendégtér előkészítése a nyitásra

· vendégek fogadása valamint a választék bemutatása

· rendelések felvétele, felszolgálása

· kassza kezelése

Mint láthatjuk, egy bartendernek számos dologra kell odafigyelnie munka közben a vendégek kiszolgálása valamint az italok elkészítése mellett. Abban az esetben se aggódjunk, ha mi is szeretnénk ezen a területen elhelyezkedni, hiszen az országban területein számos tanfolyamra jelentkezhetünk. Például Győr közelében van lehetőségünk elmenni egy győri mixer tanfolyamra, ahol az alapoktól kezdve minden fontosra megtanítanak minket.

A bartenderség szakterületei

Egy bartendernek, mint ahogy az már kiderült számos más dologhoz is értenie kell az italkeverésen kívül. Egy sikeres és profi mixer az alábbi területeken is megállja a helyét:

· logisztika

· kereskedelem

· vendéglátás

· kommunikáció

Nagyon fontos az, hogy jól tudjon kommunikálni egy bartender a vendégekkel valamint türelmesnek kell lennie a munkája során is.

Milyen egy vérbeli bartender?

Ahhoz, hogy sikeres bartenderek lehessünk számos dologhoz értenünk kell tehát, valamint kiváló kommunikációs képességgel kell rendelkeznünk. Nagyon fontos az, hogy munkánk során legyünk türelmesek és figyelmesek. Egy ilyen szakma esetében fontos még a nyitottság az új ismeretekre is, a tudás iránti vágy. Ezek mellett megemlíthetjük még azt is, hogy mindenképp előny, ha szenvedéllyel dolgozunk és ügyesen bánunk a kezünkkel.

Összegezve

Egy barternek sokkal többet kell tudnia annál, mint az italok kikeverése és a vendégek kiszolgálása. Ezeken kívül nyitottnak kell lennie az új tudásra, figyelmesnek, türelmesnek kell lennie, valamint szeretnie kell a munkáját. Mindez elengedhetetlen ahhoz, hogy sikeres baristává válhassunk.

Kapcsolódó cikkek

Eladta szerzői jogait Shakira is

Szerzői jog eladó! Shakira is beállt a sorba

A dalszerzők egymás után adják el megaslágereik szerzői jogát. Ki, miért és mennyiért? Erről mesélt Merck Mercuiriadis, a zenei iparmágnás.

Rágógumi ízű brokkoli, és egyéb bizarr dolgok a világból

Rágógumi ízű brokkoli, és egyéb bizarr, de igaz dolgok a világból

A földimogyoró nem mogyoró, a brokkolinak pedig rágóíze van. Gondoltad volna?

Kutatók vizsgálják, miért is kocka alakú a vombat ürüléke

A kocka el van vetve

Kutatók vizsgálják, miért is pont kocka alakú a vombat ürüléke.