A Doro két új, nyomógombos mobiltelefont mutatott be

Doro 7000H, Doro 780X - kifejezetten időseknek tervezve.
A Doro két új, nyomógombos mobiltelefont mutatott be

Doro 7000H, Doro 780X - kifejezetten időseknek tervezve

A Doro friss európai felmérése szerint a hagyományos kialakítású mobiltelefonnal rendelkező 65 év feletti korosztály több mint fele vásárolna újra klasszikus formájú készüléket.Ez az adat is egyértelműen jelzi az ilyen irányú fejlesztések és az innováció fontosságát ebben a kategóriában. Az eredményekkel összhangban a Doro, a világ vezető szenior telefongyártója két új, klasszikus kialakítású, nyomógombos modellt mutatott be: a Doro 7000H és a Doro 780X az idősebb felhasználók eltérő élethelyzeteiben nyújthat segítséget.

Doro 7000H: Akár egy vezetékes telefon

Az elsősorban otthoni használatra tervezett Doro 7000H a korábbi, vezetékes telefont válthatja fel az idős felhasználók otthonában. Bár kialakításában hasonlít egy modern vezetékes telefonra, a Doro 7000H SIM-kártyával működik és akár otthoni WLAN-hotspotként is használható. A kényelmet szolgálja az asztali töltő dokkoló, melyben napközben is bármikor megtalálja készülékét idős használója.

Más Doro mobiltelefonokhoz hasonlóan a Doro 7000H szeparált, nagy kontrasztú nyomógombokkal és egyszerűsített felhasználói felülettel rendelkezik.

Az új modellben a beépített szelfikamera segítségével idős szeretteink videohívást is indíthatnak, vagy fogadhatnak, például a WhatsApp-on keresztül. A kompakt és elegáns kialakítás, az elkülönített, nagy kontrasztú billentyűk összességében mind az egyszerű kezelhetőség élményét adják.

Doro 780X: Egyszerűség és biztonság

Míg az új Doro 780X a funkciók számát a legalacsonyabb szinten tartja, addig a biztonságot a legmagasabb szintre helyezi. Azzal, hogy a modellben csak a legalapvetőbb funkciók kaptak helyet, a Doro egy valódi piaci rést töm be: a nehézségekkel élő idősek is könnyen használhatják. A robusztus és rendkívül egyszerű kialakítású mobilon három gyorstárcsázó gomb kapott helyet, A-B-C jelöléssel. Ezek egyikének megnyomásával érheti el legfontosabb kontaktjait a készülék idős használója.

A 780X modell 2,8 hüvelykes, világos és könnyen olvasható kijelzővel, állítható szövegmérettel és egyszerűsített felhasználói felülettel rendelkezik. A hallás problémákkal élő felhasználóknak sem kell lemondani a telefonálás élményéről, mivel a készülék hallókészülékekkel is (HAC) kompatibilis.

A biztonságérzet növeli az ún. biztonsági időzítő funkció: ha szükséges, az időzítő bekapcsolható például zuhanyzás előtt. Ha egy bizonyos időn belül használója nem deaktiválja, vagyis nem kapcsolja ki az időzítőt, akkor a tárolt névjegyeket a telefon tárcsázni fogja, riasztva ezzel a hozzátartozókat. Vészhelyzet esetén egy dedikált SOS gomb megnyomásával is riaszthatók az előre rögzített számokon az ismerősök.

A biztonságot GPS-lokalizáció és távvezérlés funkciók is szolgálják.

A Doro a 7000H és a 780X új, 4G-s modelljei 2020 őszétől elérhetők világszerte.

*Forrás: Senior Research 2020, Doro-River Research

Kapcsolódó cikkek

Nincs több kínos csend, ha kipróbálod ezeket a technikákat

Szakítsd félbe a kínos csendet! Csevej-gyorstalpaló szűkszavúaknak

Ha nem vagy szószátyár típus, de legalább néha elkerülnéd a kínos hallgatásokat, az alábbi trükköket neked találták ki.

Ezeket használták az emberek, mielőtt feltalálták a vécépapírt

Ezeket használták az emberek, mielőtt feltalálták a WC-papírt

Az üzletek polcain mostanában nincs hiány a vécépapírból, de ha érdekel, hogy milyen volt az élet a globális hiány idején, azaz a feltalálása előtt, most megtudhatod.

Rágógumi ízű brokkoli, és egyéb bizarr dolgok a világból

Rágógumi ízű brokkoli, és egyéb bizarr, de igaz dolgok a világból

A földimogyoró nem mogyoró, a brokkolinak pedig rágóíze van. Gondoltad volna?