9 nyári tevékenység, amit a férfiak szívesen csinálnak

A férfiaknak mindig kell valami ami leköti energiájukat és kitölti szabadidejüket. Ez a nyáron hatványozottan igaz, hiszen ilyenkor számos lehetőség nyílhat számukra. Ezért most összegyűjtöttünk 9 nyári tevékenységet, amit a férfiak szívesen csinálhatnak a melegebb nyári hónapok alatt.
9 nyári tevékenység, amit a férfiak szívesen csinálnak

1, Úszás

A nyári, tikkasztó forróságban mindenki szereti a vízparton elütni az idejét. A sportos életmódot előtérbe helyező férfiak ilyenkor jellemzően úszásra adják a fejüket, ami így nem csak hogy lehűsíti szervezetünket, de közben még mozgunk is, ami az egészség szempontjából csak pozitívumokkal járhat.

2, Szörfözés

A szörfözés egy olyan vízi sport, amihez mindenképp gyakorlás szükséges, illetve az sem árt, ha érezzük a hullámok ritmusát és a szél változását. Az ilyen sportok esetében sokan gondolják azt, hogy csak szelesebb és így hullámokban gazdagabb időjárásban van értelme űzni ezt a sportot, de a szörfözést nyugodtabb napokon is űzhetjük.

3, SUP

Az úgynevezett SUP, vagy teljes nevén Stand Up Paddle az utóbbi években vált népszerűvé a hazai vízpartokon is. Ez is tulajdonképpen egy szörfözési fajta, ahol egy a hagyományosnál szélesebb és hosszabb deszkán evezővel hajthatjuk magunkat előre a vízen. A látszat ne tévesszen meg senkit a kényelmesnek tűnő evezés során ugyanis minden nagyobb izmot megdolgoztat, a folyamatos egyensúlyozási kényszernek köszönhetően. A kitűnő edzés mellett pedig mentálisan is nagyon pihentető, így érthető, hogy számos férfi számára kedvelt tevékenység.

4, Hajózás és vitorlázás

A vízpartnál maradva mindenképp érdemes még szót ejteni a hajózásról és vitorlázásról is. Ez a tevékenység nem csak fizikai és szellemi felkészültséget igényel, de közben kikapcsolódást is nyújt számunkra mindkét téren.

Természetesen a hajón kívül még sok mindenre szükségünk lehet, mint például mentőmellény, vagy épp minőségi rögzítő elemek. Szerencsére utóbbiakat könnyen beszerezhetjük a hajókötél webáruház termékei közül és ezt követően már útra is kellhetünk a habokat szelve.

5, Horgászat

Továbbra is a vízpartnál maradva, igazi szellemi kikapcsolódást nyújthat minden férfi számára egy csendes délutáni horgászat. Ilyenkor a madarak csicsergése, a halakkal való macska-egér játék teljesen elfeledtetheti a hétköznapi problémákat. Egy fárasztó nap után tehát mindenképp érdemes lehet kipróbálni a horgászatot is.

6, Kerékpározás

Amennyiben nem szeretnénk vízpart mellett eltölteni időnket, de mégis sportolnánk, akkor erre ideális megoldást nyújthat számunkra a kerékpározás. Egy a helyi zöldterületeket bejáró kerékpáros túra nem csak mozgás szempontjából lehet kifizetődő, de szellemileg is pozitív hatással lehet ránk, ha így kimozdulunk otthonról.

7, Motorozás

Akiknek nem olyan fontos a mozgás, ugyanakkor annál fontosabb a sebesség, azok számára a motorozás lehet ideális megoldás. Ráadásul ilyen módon sokkal messzebbre is eljuthatunk, így távolabbi nevezetességeket is megcsodálhatunk és közben még élvezhetjük is a sebesség nyújtotta szabadságot.

8, Kerti grillezés

Azok számára, akik nem preferálják a kimozdulást otthonról nyáron, ugyanakkor vágynak a társaságra, azok számára egy kiadós kerti party lehet a megoldás. Ezen a téren számos variáció állhat rendelkezésünkre kezdve a gázgrilltől, a faszenes megoldásig. Ételek terén pedig bárki megtalálhatja a maga számítását, hiszen zöldségek,,húsok, halak egyaránt készülhetnek a grillen.

9, Kertészkedés

Amennyiben egy férfi inkább a magányos kikapcsolódást választaná, akkor ideális megoldás lehet számára a kertészkedés, környezetének magasabb szinte emelése, akár praktikum, akár

Összegezve

A férfiak számára tehát számos kikapcsolódási tevékenység rendelkezésükre állhat, melyek között mozgásra vágyók, konyhatündérek és kertészmesterek is megtalálhatják számításukat.

Kapcsolódó cikkek

Nincs több kínos csend, ha kipróbálod ezeket a technikákat

Szakítsd félbe a kínos csendet! Csevej-gyorstalpaló szűkszavúaknak

Ha nem vagy szószátyár típus, de legalább néha elkerülnéd a kínos hallgatásokat, az alábbi trükköket neked találták ki.

Eladta szerzői jogait Shakira is

Szerzői jog eladó! Shakira is beállt a sorba

A dalszerzők egymás után adják el megaslágereik szerzői jogát. Ki, miért és mennyiért? Erről mesélt Merck Mercuiriadis, a zenei iparmágnás.

Két egyszerű és finom sörös étel

Két egyszerű és finom sörrel készült étel

A sör felhasználásának több módja is van, mint gondolnád. Ízes és egészséges ételek készülnek a folyékony kenyér segítségével.