Munkába járás stílusosan és zölden

A biciklizés az egyik legjobb módja, hogy egyszerre óvjuk a környezetünket és az egészségünket, ráadásul még divatos is. De miért nem jár akkor mindenki így a munkahelyére? És milyen más lehetőségeink vannak, ha nem szeretnénk autót használni.
Munkába járás stílusosan és zölden

Életérzés, hobbi, családi program, sport, terápia. Akárhogy is nézzük, a biciklizésnek rengeteg remek tulajdonsága van, amik között még a legelszántabban ellenállók is találnak valamit, ami szimpatikussá teszi számukra. Nem kerül vagyonokba, környezetbarát és még egészséges is, ráadásul nem kell órákig vesztegelni a dugóban, amikor az időnk az egyik legértékesebb kincsünk, hát kell még sorolni az előnyeit?

A kerékpár tökéletes közlekedési eszköz tehát, de hogyan alkalmazzuk olyankor is, amikor a munkába járásról van szó? Egyre több helyen biztosítják, hogy a dolgozók zuhanyozhassanak, de ahol nem, ott is működhet áthidaló megoldásként a törlőkendő, hiszen ez például megoldhatja azt a problémát, ami sokakat visszatart a munkába bringázástól. Ha állandósítunk a munkahelyünkön egy kisebb tisztasági csomagot, az előbbiek nem jelenthetnek akadályt, különösen akkor, ha a váltóruhát is mindig bekészítjük a táskánkba az indulás előtt. Ez utóbbi az időjárás miatt sem elhanyagolható. Ha pedig már ennél a témánál tartunk, nem csak a nyári meleg alkalmas kerékpározásra, tavasztól őszig szinte minden évben biztonságosan járhatjuk az utakat. És a tömegközlekedésben lekésett járatok, a dugók sem jelenthetnek akadályt.


Az elektromos kerékpár is jó választás lehet, hiszen ennek segítségével könnyebben haladhatunk, mivel szükség esetén a motor némi támogatást biztosít számunkra, nem kell akkora erőkifejtéssel terveznünk. Ezzel a típussal nem csak a tekerés válik egyszerűbbé – persze csak akkor, ha mi is úgy szeretnénk –, hanem a nagyobb távolságok is könnyebben leküzdhetőek lesznek a technika segítségének köszönhetően. Azaz kerékpárral közlekedhetünk az edzettségünktől függetlenül.

Akad még egy versenyző ebben a témában, ez pedig nem más, mint az elektromos roller. Az e-roller divatos, biztonságos és még gyors is. Nem véletlenül örvend akkora népszerűségnek! A beépített motorral felszerelt járgány nem gyerekjáték, akár üzleti tárgyalásra is érkezhetünk ezzel, senki nem kérdőjelezi meg a hozzáértésünket, a bátorságunkat pedig különösképpen nem!

Kapcsolódó cikk:

Hegyekben állnak Kínában a roncsbiciklik

Kapcsolódó cikkek

Legszebb bókok, amit a nők kaphatnak

A legszebb bókok egy nő számára

A férfiak gyakran bókolnak a nőknek. A cikkben bemutatjuk a legszebb férfi bókokat.

Kutatók vizsgálják, miért is kocka alakú a vombat ürüléke

A kocka el van vetve

Kutatók vizsgálják, miért is pont kocka alakú a vombat ürüléke.

Eladta szerzői jogait Shakira is

Szerzői jog eladó! Shakira is beállt a sorba

A dalszerzők egymás után adják el megaslágereik szerzői jogát. Ki, miért és mennyiért? Erről mesélt Merck Mercuiriadis, a zenei iparmágnás.