Mire jó és hogyan használható a szakállolaj?

Egy ápolt szakáll mindig jól néz ki. Ehhez azonban olyan készítményekre van szüksége, amely hidratálja és puhítja az arcbőrt.
Mire jó és hogyan használható a szakállolaj?

A szakállolaj egy pontosan ilyen termék, amit minden férfinak használnia kellene, aki igényesen szeretne kinézni. A mindennapi ápoláshoz elengedhetetlen olaj puhítja és táplálja a szálakat, csökkenti a növesztéssel együtt járó kellemetlen viszketést. Nagy előnye, hogy ennek segítségével formázhatja a szakállat, búcsút inthet a szétálló szálaknak.

Ebben a cikkben eláruljuk, hogy miért érdemes szakállolajat használnia.

A szakállápolás alapkellékei

A tökéletes megjelenéshez nem elég, ha megnöveszti a szakállát, azzal bizony foglalkozni kell. Fésülni, ápolni, napi szinten gondoskodnia kell arról, hogy az mindig szépen mutasson. Éppen ezért érdemes hozzá barber eszközöket beszerezni, mint például egy szakállolaj, amellyel nemcsak kényeztetheti az arcát, hanem egészségesen tarthatja a bőrét.

Ha már egyszer a hajával is rendszeresen törődik, miért ne tenné ugyanezt a szakállával is? Eljárhat borbélyhoz egy-egy igazításra, de a mindennapos ápolt megjelenéshez ez igen kevés lesz. Szenteljen figyelmet a szálaknak, ami meg fogja hálálni a gondoskodást. Amennyiben vékony szálú haja van, akkor valószínűsíthető, hogy az arcszőrzete is az lesz. Növesztés esetén már érdemes a kezdetektől ügyelni rá, amihez a legjobb megoldás egy szakállolaj.

Hogyan érdemes használni?

Maga a termék egy igen egyszerű barber kiegészítő, azonban nagyon nem mindegy, hogyan használja azt a mindennapok során. A legjobb megoldás kétségkívül a fürdés utáni kezelés. Amint kilépett a zuhany alól, a bőre kellően fel fog puhulni, így a szakáll a lehető legtisztább állaotában van. Éppen csak annyira kell áttörölni, hogy az nedves maradjon és már mehet is rá az olaj. Persze alkalmazható száraz szőrzet esetében, hiszen így sem kell többet várnia, mint pár perc. Ennyi idő bőven elegendő ahhoz, hogy a készítmény felszívódjon.

Lényeges az is, hogy milyen mennyiségben használja az olajat. Érdemes a kezdetekben csak pár cseppel indulni, amit az üveg adagolójával mér ki. Ha ugyanis túl sokat visz fel belőle, az zsíros hatást kelthet. A dobozon azonban minden információ megtalálható, hogy mennyit és milyen módszerrel kell használni belőle.

Milyen időközönként érdemes szakállolajat felvinni?

Mindenkinél eltérő, hogy mennyire gyakran kell olajjal ápolni a szőrzetet. Ahogy a haj esetében sem mindenki hetente mossa meg, úgy a szakáll kapcsán sem beszélhetünk kötelező használatról. Magas páratartalmú közegben elegendő pár naponta bekenni, amely kellemes és férfias illattal látja el az arcát.

A szakállolaj tehát minden szakállas férfi fürdőszobai polcán helyet kell, hogy kapjon. Ezzel tudja ugyanis megfelelően ápolni a bőrét és a arcszőrzetét.

Kapcsolódó cikkek

Eladta szerzői jogait Shakira is

Szerzői jog eladó! Shakira is beállt a sorba

A dalszerzők egymás után adják el megaslágereik szerzői jogát. Ki, miért és mennyiért? Erről mesélt Merck Mercuiriadis, a zenei iparmágnás.

Nincs több kínos csend, ha kipróbálod ezeket a technikákat

Szakítsd félbe a kínos csendet! Csevej-gyorstalpaló szűkszavúaknak

Ha nem vagy szószátyár típus, de legalább néha elkerülnéd a kínos hallgatásokat, az alábbi trükköket neked találták ki.

Rágógumi ízű brokkoli, és egyéb bizarr dolgok a világból

Rágógumi ízű brokkoli, és egyéb bizarr, de igaz dolgok a világból

A földimogyoró nem mogyoró, a brokkolinak pedig rágóíze van. Gondoltad volna?