Valentin-nap férfi szemmel

A Valentin-nap nagyon „hosszú utat tett meg”, hiszen az írásos emlékek már 289-ben is beszámoltak egy Valentine nevű keresztény papról, akik titokban esküvőket tartott. Ez azért is volt úgymond árulás, mivel Claudius császár beszüntette az esküvőket, hiszen úgy vélte, hogy ez elgyengíti az erős férfiakat és ezzel együtt a serege is meggyengül.
Valentin-nap férfi szemmel - Valentin-Nap 2022 - Valentin-nap 2023

És hogy mikortól ünnepli a világ egy része a Valentin-napot? 496 óta, amikor is Gelasius pápa úgy döntött, hogy február 14-e legyen egy szent ünnep, azaz Valentin-nap.

Igazából 1415 óta küldenek az emberek egymásnak üdvözlőlapokat a szerelem, a romantika napján. És hogy ki kezdeményezte ezt a gesztust? 1415-ben Orleans hercege írt Valentin-napi szerelmes levelet a szerelmének, mégpedig a londoni Towerből, ahová bebörtönözték. Az üdvözlőlapok írása és küldése hagyománnyá vált Angliában.

A férfiak és a Valentin-nap

A nők nagyon is szeretik ezt az ünnepet, míg a férfiak nagy hányada szó szerint retteg ettől az ünneptől, és nem is kedvelik igazán. A férfiak egyrészt nem tudják eldönteni, hogy mivel lepjék meg a kedvesüket, másrészt a legtöbb férfi azt gondolja, hogy mindez semmi más, csak egy kereskedelmi csapda, azaz csakis a kereskedők járnak jól és nincs az ünnep mögött semmi.

Nem szeretnek róla beszélni

A nők izgatottan várják a Valentin-napot, míg a férfiakat egyáltalán nem hozza lázba, sőt, ha lehet, kerülik ezt a témát.

A férfiak és az érzelmek

A férfiak a legtöbb ünneppel kapcsolatban ugyanazt érzik: a szeretetnek nem csak egy-egy napra kellene korlátozódnia. Éppen ezért nem is kedvelik sem a karácsonyt, sem pedig a Valentin-napot. A férfiak racionális lények, akik vagy szeretnek, vagy nem. Egy-egy ünnep nem változtatja meg az érzéseiket.

Valentin-nap és egyensúly

A férfiak azt gondolják – talán jogosan – hogy túl nagy nyomás nehezedik rájuk. Egyrészt fogalmuk sincs, hogy mivel is lepjék meg a kedvesüket, másrészt azt gondolják, hogy túl sokat várnak el tőlük, azaz a kedvesük, a szertetteik csakis drága ajándékokat vár el tőlük. Egyrészt, nem szeretnének sem sokat költeni, mivel nem is tartják igazán ünnepnek a Valentin-napot, másrészt rettegnek is, hogy kicsinyesnek gondolják őket, ha túl kicsi, egyszerű ajándékkal lepik meg a kedvesüket.

Tippek férfiaknak Valentin-napra

Ha szeretnéd meglepni a kedvesedet, de nem tudod, hogy minek is örülne a párod, a szerelmed, akkor jól teszed, ha ezeket a dolgokat messziről elkerülöd, ha örömet akarsz neki okozni: konyhai eszközök, fehérnemű, ugyanaz az ajándék, amit tavaly is vettél, egyszemélyes utazás. És lehetőleg ne annyi legyen a meglepetés, hogy a barátnőd választhat egy extra romantikus filmet. És akkor mi legyen a meglepetés? Ezeknek valószínű minden nő örül: virág, romantikus vacsora, csokoládé, egy csokor virág, wellness hétvége, fürdő látogatás, ékszer, szépségápolási termékek, szépségápolási kezelés, masszázs (akár közös), saját készítésű romantikus vacsora, kézzel írt szerelmes levél.

Kapcsolódó cikkek

Apatípusok a filmekből

Ilyen apatípusokra számíthat az udvarló

Az udvarlóknak nincs könnyű dolguk, hiszen a kiválasztott nő meghódítása mellett, a lány családjával is el kell fogadtatnia magát.

Nincs több kínos csend, ha kipróbálod ezeket a technikákat

Szakítsd félbe a kínos csendet! Csevej-gyorstalpaló szűkszavúaknak

Ha nem vagy szószátyár típus, de legalább néha elkerülnéd a kínos hallgatásokat, az alábbi trükköket neked találták ki.

Egyszerű receptek férfiaknak

Néhány egyszerű recept férfiaknak

Ezeket a recepteket még egy férfi is könnyedén el tudja készíteni.