Mi az, ami nem hiányozhat egy férfi ruhatárából?

Bár tény, hogy a vásárlással kapcsolatos viccek és a gardróbokról szóló mókás megjegyzések rendszerint a hölgyeknek szólnak, ám nem mehetünk el szó nélkül a férfiak ruhatára mellett sem.
Mi az, ami nem hiányozhat egy férfi ruhatárából?

Ha igazán stílusos szeretnél lenni, nem lesz elég minden alkalommal a farmer-póló kombináció. Lássuk, milyen alapdarabok vannak, amelyek biztosan nem hiányozhatnak egy férfi ruhatárából!

Fehér ing és fekete öltöny

Az ing és az öltöny nagy klasszikusai ezek a színek, amikkel mindenkinek rendelkeznie kell. Még akkor is, ha alapvetően nem viselsz elegáns szerelést a hétköznapokon. tökéletes választás például egy elegáns eseményre, egy esküvőre, egy fogadásra, de egy fontos vizsgára vagy éppen egy állásinterjúra sem kell új ruhákat venned.

Egy kényelmes sportzakó

Elegáns, ugyanakkor laza és sokkal szabadabban variálható darab a sportzakó, amely számtalan színben és fazonban elérhető, ennek köszönhetően pedig óriási mozgásteret ad. Ehhez egy szimpla póló és farmer is tökéletesen passzol, sőt, ez a lazán elegáns viselet telitalálat lehet egy randira, vagy olyan, nemhivatalos programokra, ahol jó benyomást akarsz tenni. Bátran lehet a merészebb árnyalatok között is válogatni például egy grill partira vagy egy családi, baráti eseményre. Ráadásul tökéletesen megy hozzá a sportcipő és az elegáns bőrcipő egyaránt!

Galléros póló

Egy galléros póló örök aduász akkor, ha az ing túl sok lenne az adott eseményen, viszont nem szeretnél megválni az elegáns vonaltól. Egy szövetnadrággal vagy éppen egy rövidnadrággal tökéletes választás lehet lazább, nyári programokhoz is. Egyszerre elegáns és laza megjelenést érhetsz el vele.

Puha, meleg, stílusos pulóver

Egy jól megválasztott pulóvernek több haszna is van. Nem a kapucnis, cipzáras vonalról beszélünk természetesen! Egy elegáns, meleg pulóver a változékony tavaszi vagy őszi hónapok alatt jó szolgálatot tehet, de télen kabát alatt viselve is remek megoldás lehet akkor, ha nem csak rétegesen, de stílusosan is szeretnél öltözni. Éppen ezért fontos, hogy mind a fazon, mind pedig a szín tekintetében hallgass a szívedre és a saját ízlésednek leginkább megfelelőt válaszd ki közülük.

Természetesen vannak olyan helyzetek amikor az erős vagy rikító árnyalatokat kerülni kell, például egy állásinterjún nem illik megjelenni piros pulóverben. Viszont egy grillezéshez a barátaidnál nyugodtan felveheted. Ugyanez igaz a kapucnis és cipzáras verziók esetében is, ezeket is érdemes kirándulásokra, laza eseményekre tartogatni!

Egy tökéletes farmer

Ha van valami, ami soha nem megy ki a divatból, az a farmer, nem kérdés, hogy egy férfi ruhatárának is fontos része ez a ruhadarab. Remekül mutat például galléros pólóval és inggel is, ha nem készülsz komolyabb vagy elegánsabb eseményre, és természetesen a mindennapokra is tökéletes választás lehet. A farmer ma már egészen univerzális darabnak számít, csupán a fazonra kell ügyelni a tökéletes darab kiválasztása során.

Egy kabát a hideg napokra

Természetesen nem kérdés, hogy egy átmeneti és egy télikabátnak is helye van a gardróbban, így akkor is stílusos lehet a megjelenésed, ha nem kúszik túl magasra a hőmérő higanyszála és réteges öltözködést kíván az időjárás. A sportosabb dzsekik mellett érdemes komolyabb szövetkabátot is tartani a gardróbodban, nagyon sokat dob a megjelenéseden, ha nem csak szobahőmérsékleten mutatsz jól!

Cipő minden alkalomra

A ruházat kapcsán nem feledkezhetünk meg a lábbelikről sem, hiszen a cipők ugyanúgy a szett részei, mint a többi ruhadarab. Az ideális cipő kiválasztásánál számos szempontot kell figyelembe venni attól függetlenül, hogy egy sportcipőről vagy egy elegáns, bőrből készült lábbeliről beszélünk. A szín és forma mellett számít például, hogy milyen évszak van éppen, hiszen ez alapjaiban határozza meg, hogy mely lábbelik jöhetnek szóba. Figyelembe kell venni a stílust és az eseményt, hiszen a cipőnek mindenképpen illeszkednie kell az öltözékhez. Egy rosszul megválasztott cipő teljesen tönkreteheti az egész outfitet!

A rövidnadrágok között is érdemes szétnézni

Nyáron a rövidnadrágoknak is helye van a gardróbban, itt a hossz, a fazon és a színek számtalan variációja közül választhatsz és párosíthatod akár egy rövid ujjú inggel vagy éppen egy galléros pólóval is. Fontos, hogy igazán elegáns eseményeken nincs helye a rövidnadrágnak, ilyenkor mindenképpen hosszút érdemes viselni. A nadrág hosszát illetően pedig válaszd inkább a térd fölé érő darabokat, és kerüld az ennél sokkal rövidebb szabásúakat.

Az alsónemű is lényeges

Mivel nem látszik, sokan nem is fektetnek rá hangsúlyt, pedig az alsóneműk megválasztása is nagyon fontos. Érdemes az alsónadrágok és a zoknik között egyaránt természetes alapanyagút keresni. Az utóbbiak kapcsán lényeges a hossz és a szín is. Nyáron a bokazoknikra lesz szükség, míg télen a vastagabb anyagú, magas szárú verziók között kell majd válogatni. Öltönyhöz mindig fekete zoknit viselj, amelynek hosszú a szára, kivéve, ha pont az a cél, hogy egy színes zoknival tedd bohókássá a megjelenést. Ilyenkor azonban érdemes a többi kiegészítőbe is bele-belecsempészni ugyanazt az árnyalatot.

Az alsónadrág esetében alapszabály, hogy minden esetben tiszta, szakadás- és foltmentes legyen. Hiszen bár senki sem fogja látni, az aktuális szett fontos része ez is, neked is önbizalmat adhat, ha tudod: makulátlan a szerelésed. Nem is beszélve azokról az esetekről, ha más is láthatja, például hölgytársaságod van, vagy az edzőtermi öltözőben öltözöl át!

Kiegészítők

Nem feledkezhetünk meg a különböző kiegészítőkről sem.

  • Egy jól megválasztott nyakkendő például aranyat érhet akkor, ha igazán elegánsan szeretnél felöltözni.

  • A karórák mellett sem mehetünk el szó nélkül. Ezek kiegészítik a ruházatot, és nagyon praktikusak is, hiszen nem kell telefonod után kutatni a zsebedben, ha tudni akarod a pontos időt.

  • A különböző ékszerek és sálak is jó szolgálatot tehetnek, ha öltözködésről van szó. Az előbbiek kapcsán lényeges, hogy a kevesebb néha több, így nem kell túlzásba vinni azok viselését. A sálak pedig a szeszélyes őszi és tavaszi hónapok során egy pulóver tökéletes kiegészítői is lehetnek.

Fontos a méret és a minőség

Függetlenül attól, hogy milyen ruhadarabról vagy kiegészítőről van szó, a minőségi anyag és a megfelelő méret kiválasztása rendkívül fontos. Az ember szeretné, ha a nagy gondossággal kiválasztott ruhák tartósak lennének és nem nyúlnának vagy foszlanának szét az első viselést követően. Ehhez természetesen szükség van az odafigyelésre a mosás és szárítás során is.

A méret kapcsán pedig érdemes alaposan mérlegelni annak érdekében, hogy ne legyen túl szűk vagy éppen nagy a választott pulóver, ing, öltöny vagy nadrág, akár a mosást követően sem. Az utóbbi esetében a hosszra is érdemes odafigyelni, míg az előbbieknél fontos lehet az ujjak mérete is. Ha mindezekre odafigyelsz, akkor biztos lehetsz abban, hogy úgy töltheted fel a gardróbodat stílusos, minőségi és kényelmes alap darabokkal, hogy bármikor makulátlan lehet a megjelenésed.

Nem csak a nőknél kell odafigyelni a ruhatárra: láthatod, hogy számos olyan alapdarab létezik, amelyek nem hiányozhatnak egy férfi ruhatárából, legyen szó éppen elegáns vagy hétköznapi, laza öltözetről. Ha ezek közül mindegyik helyet kap a gardróbodban, nem lesz olyan helyzet, ahova ne tudnál stílusosan felöltözni anélkül, hogy órákat töltenél az ideális szett keresésével!

Kapcsolódó cikkek

A stílusos férfi 4 ismérve

A stílusos férfi 4 ismérve

A stílus, maga az ember. Hogyan lehetsz stílusos? A cikkből megtudhatod a válaszokat.

Divatos és márkás sportcipők

Divatos és márkás sportcipők

A sportcipőktől a könnyű súlyt, a párnázást, a tartást és a kényelmes illeszkedést várjuk el.