Az új kiskutya gondozása

A legjobb módja annak, hogy a kölyökkutya beilleszkedjen és jól érezze magát új otthonában, ha sok szeretetteljes figyelmet szentel neki.
Az új kiskutya gondozása

Ez magában foglalhatja a játékidőt, a sétákat vagy egy rövid sétát lefekvéskor, az etetést és az ápolást.

A kölyökkutyák a következetesség és a rutin miatt élnek jól, ezért már a kezdetektől fogva próbáljon rendszeres időbeosztást kialakítani az étkezések, a szunyókálás és a játékidő tekintetében. Ez segít nekik abban, hogy a család részének érezzék magukat, és erős kötődést alakítsanak ki Önhöz, ami egész életükön át tarthat.

Bilitanítás

A kakilás és a pisilés kihívást jelenthet a kölyökkutyák számára, ezért tervezze be, hogy naponta körülbelül egy tucatszor kiviszi őket a szabadba bilizni. A legtöbb kölyökkutyának evés vagy ivás után, a szundikálásból való felébredés előtt és lefekvés előtt is szükségük van egy-egy pisiszünetre.

Amikor készen állnak, vegye fel őket, és óvatosan vigye őket a kijelölt helyre a szabadban. Előfordulhat, hogy a földet szaglászik vagy vadul szaladgál, ezért legyen türelmes, és várja meg, amíg könnyít magán. Ha ez megtörtént, nyugodt hangon mondd neki, hogy "jó kutya", és vidd vissza az ágyába vagy a ketrecébe.

A láda jó megoldás arra, hogy az új kiskutya ne ürítsen a bútorokra vagy a szőnyegre. A ketrecet használhatja az ő odújaként, vagy egyszerűen hagyhatja a hálószobában éjszakára, hogy ott aludjon.

Kössön fel minden olyan ablakzsinórt vagy függönyt, amelybe a kiskutya belebotolhat. Minden mérgező tisztítószert vagy vegyszert helyezzen olyan szekrénybe, amely magasabb, mint amit a kiskutya elérhet.

Lakásbiztosítás otthonára

Egy új kiskutya nagyon hasonlít egy kisgyermekhez, mivel nagyon kíváncsi és szeret felfedezni. Ugyanakkor nagyon csintalanok is, és könnyen ugrálnak, másznak és rágcsálnak olyan dolgokat, amelyeket eddig biztonságosnak gondolt. Hogy megvédje otthonát és a kölyökkutyát, szánjon egy kis időt a kölyökkutya biztosításra, mielőtt hazavinné az új jövevényt.

Szerezzen be ketrecet és kennelt

A kölyökkutyának elég nagynak kell lennie ahhoz, hogy fel tudjon állni, le tudjon feküdni és meg tudjon fordulni benne. Ha lehetséges, inkább fából, mint fémből készült ládát válasszon. Így kevésbé valószínű, hogy a későbbiekben elromlik.

Az is fontos, hogy a láda jól szellőztethető legyen, hogy a kiskutya alvás közben könnyen lélegezhessen. Ezt elérheti egy ládatakaró használatával, vagy egyszerűen csak néhány újságpapír vagy takaró elhelyezésével a ládában.

Ha a kiskutya napközben is a ketrecben lesz, fontolja meg, hogy az étel- és itatótálakat is oda helyezze el. Akár néhány játékát is elhelyezheti a ketrecben, hogy segítsen neki a ketrecet a játékidővel összekapcsolni.

Állítson be alvásidőt

Jó ökölszabály, hogy a kölyökkutyának a lehető leghamarabb meg kell szabni a lefekvési időt. Ez segít nekik alkalmazkodni a környezetükhöz, jobban alszanak, és könnyebb lesz szobatisztaságra nevelni őket.

Sok kölyökkutya eléggé elfárad a kölyökkori szórakozástól, és szüksége lesz egy kis pihenésre. Néhányan azonnal képesek lesznek átaludni az éjszakát, másoknak viszont egy ideig sírniuk kell.

Kapcsolódó cikkek

Az új kiskutya gondozása

Az új kiskutya gondozása

A legjobb módja annak, hogy a kölyökkutya beilleszkedjen és jól érezze magát új otthonában, ha sok szeretetteljes figyelmet szentel neki.