Milyen állványokat használhatunk otthon?

Az állványok biztos megoldást kínálnak, ha tartósan magasabb szintkülönbségű területen szeretnénk dolgozni.
Milyen állványokat használhatunk otthon?

Természetesen ehhez mindenképp érdemes a megfelelő állványt beszerezni, főleg ha otthonunk körül szeretnénk kamatoztatni ezeknek az eszközöknek az előnyeit. Egy rosszul megválasztott állvány ugyanis jó eséllyel több fejtörést okoz, mint amennyi hasznot hozna. Az alábbiakban ezért azzal foglalkozunk milyen állványokat használhatunk otthonra és ezeknek milyen előnyeik lehetnek.

Állványok felhasználási területe

A munkaállványok alapvetően az építkezések elhagyhatatlan munkaeszköze, amely lehetővé teszi a nagyobb szintkülönbségek áthidalását is. Arról viszont már kevesebb szó esik, hogy az otthoni, ház körüli munkák elvégzésénél is nagyon jól tud jönni például egy létraállvány, ha a mennyezetet szednénk rendbe, vagy az ereszcsatornát újítanánk fel.

Modern állványok jellemzői

Szerencsére a korszerű munkaállványokat már egyszerűen felépíthetjük, gyakran szerszám sem kell hozzá, ezzel elegendő időt spórolhatunk és az idegeskedést is megúszhatjuk. További jellemzőjük a modernebb daraboknak, hogy mivel alumíniumból készülnek, mondhatni habkönnyűek, így az ide-oda mozgatásuk során sem vész kárba a drága energia.

Modulos állványok

A modern csőprofilokból összeállított alumíniumkonstrukciók, fő előnyei közé sorolhatók tehát az:

· egyszerű felszerelhetőség,

· csúszásmentesség

· jó teherbírás.

Az alapállványok jellemzően 3 méteresek, viszont az állványbővítő modulok révén 5 és 7 méter magasban is vígan dolgozhatunk velük, a maximális összterhelhetőség általában 300 kilogrammra tehető.

Guruló állványok

A gurulóállvány kínálatnak hála ma már a hagyományos állványok mobilabb verziói is rendelkezésünkre állnak, így például egy ház minden falának lefestéséhez elegendő lehet egyetlen gurulóállvány, amivel „körbe utazhatjuk az ingatlan minden falát.

Egymásba tolható keretrendszerű állványok

Léteznek ma már egymásba tolható keretrendszer elemes állványok is, melyek rendkívül gyorsan, szerszám nélkül felépíthetők. Ezekenek az állványoknak nagy előnye, hogy különleges helyzetekben, például lépcsőfordulók esetében az állvány járólap magasságát fokról fokra állíthatjuk, így a lépcsők szintkülönbsége sem okozhat problémát.

Létraállvány

Ha nem tudunk dönteni a létrák és az állványok között, érdemes lehet egy univerzális megoldást keresnünk. Egy minőségi létraállvány használható álló- vagy tolólétraként, valamint állványként is. A gumírozott talpak stabil alátámasztást biztosítanak, így bármilyen padlón biztonságos és kényelmes velük a munkavégzés, az összeszerelése pedig gyors és egyszerű. A minőségi létraállványok 150 kilogrammig terhelhetők, maximális munkamagassága tolólétra funkcióban általában 3,5 méter, állólétraként 2,6 méter, az állványként pedig 3 méter.

Összegezve

Otthoni felhasználásra tehát a fenti állvány típusok mindegyike ideális megoldást nyújthat, azonban mindenképp érdemes felmérnünk, hogy nekünk milyen igényeink és felhasználási terveink vannak a leendő állvánnyal kapcsolatban

Kapcsolódó cikkek

Ötletek és tippek az új homlokzathoz

Ötletek és tippek az új homlokzathoz

Az alábbiakban összegyűjtöttünk pár ötletet és tippet az új homlokzathoz, amik között a homlokzat típusokkal is foglalkozunk majd az ideális döntés érdekében.

Ezek a legfontosabb májusi teendők a kiskertben

Ezek a legfontosabb májusi teendők a kiskertben

Májusban is bőven akad teendő a kertben. Cikkünkben összefoglaltuk a legfontosabb tennivalókat.