Honnan tudod, hogy megbízható fogadási weboldalon jársz?

Napjainkban gombamód elszaporodtak a fogadásokkal foglalkozó weboldalak, ezek közül nem mindegyik megbízható azonban. Sok a csaló oldal, amelyik kizárólag csak a pénzre hajt. Mivel a pénzünkről van szó, érdemes az alábbi szempontok alapján megvizsgálni az oldalak biztonságát.
Honnan tudod, hogy megbízható fogadási weboldalon jársz?

Az első és legfontosabb, hogy nézd meg az oldal általános szerződési feltételeit

Ha nem találod az ÁSZF-et sehol az oldalon, akkor ne is gondolj arra, hogy igénybe veszed az adott cég szolgáltatásait. Ugyanis törvény írja elő, hogy ahol bármilyen adás-vétel zajlik, ott kötelező feltüntetni az általános szerződési feltételeket. Ha ez nincs, akkor azonnal hagyjuk el az oldalt. A biztonsággal használható fogadási weboldalak esetében alapvető dolog feltüntetni ezeket az adatokat. Ez nem csak kötelező, de arra is szolgál, hogy pontosan tájékoztassák az érdeklődőket a cégről, a feltételekről és a szolgáltatás igénybevételének részleteiről. Ha ez hiányos, akkor igenis gyanakodni kell, hogy az adott oldal csak egy átverés. Az ilyen oldalaknak semmi más célja nincsen, csupán hogy lehúzza a pénzünket.

Nézz utána a biztonsági leírásoknak és a cégnek

Ezek az adatok a tudnivalókban vagy a bemutatkozásban, az adatvédelmi szabályzaton belül, esetleg az ÁSZF-ben szerepelnek. Az ilyen cégeknek egyrészt tanúsítvánnyal kell rendelkezniük, hogy foglalkozhatnak fogadásokkal és szerencsejátékokkal. Másrészt leinformálhatónak kell lenniük, vagyis vállalniuk kell a cég elérhetőségét. Az, hogy számukra a szerencsejátékkal való kereskedés engedélyezett, minden esetben feltüntetésre kell, hogy kerüljön az oldalon. Fontos, hogy írjanak biztonsági megoldásaikról is, hiszen a pénzünkről van szó. Nem mindegy tehát, hogy milyen oldalnál fizetünk azt be. Ezekről általában részletes leírás található, sőt tippeket is tanácsokat adniuk arra vonatkozóan, hogyan óvjuk meg fiókunk biztonságát.

Könnyen érthető, teljes körű tájékoztatás

Minden fogadással foglalkozó oldal biztonságos, pontos és részletes leírással kell, hogy rendelkezzen a játékmenetek, a pénzügyi tranzakciók és az ezzel kapcsolatos biztonság területén. Ez egy legálisan működő oldalnál feketén-fehéren olvasható. Ahol hiányosan vannak megadva ezek az információk, ott jobb, ha nem is próbálkozunk.

Részletes leírás a játékszabályokról

Az ilyen oldalak, ha megbízhatóak, mindig kell, hogy rendelkezzenek jól áttekinthető, kategóriákra bontott játékszabályzattal. Itt egyszerűen és könnyen utánanézhetünk a különféle kártyajátékok, szerencsejátékok és fogadási metódusok szabályainak. Ha nem találunk ilyet, inkább ne kockáztassunk és keressünk másik oldalt.

Ügyfélszolgálat elérhetősége

Egy valóban biztonságosan használható játékos oldalon a kapcsolat is megfelelően feltüntetésre kell, hogy kerüljön. Bármilyen probléma vagy kérdés adódik, tudnunk kell, hová forduljunk vele. Ha nem találunk ilyen elérhetőséget, akkor jobb, ha elkezdünk gyanakodni. Ha bármi probléma adódik, akár kifizetési, akár befizetési, az elérhetetlen oldalak biztos, hogy valamit rejtegetnek. Egy valóban legális oldalon van gyakran ismételt kérdések kategória és e-mailes elérhetőség – esetleg még live chat is.

Kapcsolódó cikkek

Dell Latitude 5520 laptop teszt

Dell Latitude 5520 laptop teszt

Ezúttal egy üzleti laptopot teszteltünk.

Honnan tudod, hogy megbízható fogadási weboldalon jársz?

Honnan tudod, hogy megbízható fogadási weboldalon jársz?

Legyen gyanús, ha részletes játékszabályzat sincs rajta.

Milyen élettartammal rendelkeznek a Dell akkumulátorok?

Milyen élettartammal rendelkeznek a Dell akkumulátorok?

Ezektől a tényezőktől függ az akkumulátor élettartama.