Hogyan spórolhatunk a horvátországi szállásárakon?

Ahogy a Balatonon, Horvátországban is emelkedtek a szállásárak az utóbbi években.
Hogyan spórolhatunk a horvátországi szállásárakon?

Ahogy a Balatonon, Horvátországban is emelkedtek a szállásárak az utóbbi években. Talán nem olyan mértékben, mint itthon, de az biztos, hogy a horvátországi nyaralást olcsóbban is kihozhatjuk, mint a Balaton melletti üdülést.

A horvát szállásárakat leginkább az befolyásolja, hogy mikor indulunk nyaralni, mennyire felkapott a nyaralóhely, illetve az is, hogy milyen messze legyünk a tengertől. Ahogy itthon, az Adrián is sok múlik azon, hogy milyen a szálláshely minősége, felszereltsége, milyen szolgáltatásokat kínálnak. Ha szeretné kiszámolni, mennyibe fog kerülni az autópályadíj, akkor kattintson ide: horvátországi autópályadíj kalkulátor 2021.

A tengerparti apartmanok és szállodák a legdrágábbak

Már pár száz méter is számít! Egy tengerhez egészen közeli apartman ára jóval magasabb, mintha 200 méterrel távolabb eső szállást választanánk. Arról nem is beszélve, hogy mennyire megdobja a szállásköltségeket, ha nem akarunk lépcsőzni sem a tengerig. A sziklás, hegyekkel tarkított partvonalon ugyanis számos szálláshelyet csak hosszú, fárasztó lépcsőzés után lehet megközelíteni a legközelebb eső strandtól. Ez csomagokkal, napernyőkkel, és esetleg kisgyerekkel szinte lehetetlen vállalkozás. Gondoljunk erre is, amikor egy vonzóan olcsó apartmant találunk.

Válasszuk az elő- vagy utószezoni nyaralást!

A legnagyobb főszezonban, azaz július elejétől augusztus közepéig akár kétszer annyiba is kerülhet a nyaralás, mintha a tömeg előtt vagy után érkezünk. Igaz, hogy így nagyobb valószínűséggel lesz részünk egy-két esős, szeles napban, de ilyenkor kiváló alkalom adódik arra, hogy felfedezzünk a környékbeli látnivalókat. A 40 fokban úgysem lehet mást tenni, mint a parton pihegni. Legtöbbször már június elejétől kellemes strandidő van Horvátországban, és a tenger is 20 fok körüli, így érdemes ilyenkor érkezni, ha fontos, hogy mennyit spórolhatunk a szállás árán.

Megéri egy apró falucskában foglalni?

Ha mindenképp kerülni akarjuk a tömeget, akkor igen. De ha ezzel együtt szívesen kimozdulunk egy kis shoppingolásra, városnézésre, vagy élvezettel adózunk a különböző vízi sportoknak, akkor gondoljuk meg, érdemes-e az olcsóbb szállás miatt a több autózást bevállalni. Arra is számítsunk, hogy nem csak a benzinköltség dobja majd meg a büdzsét, de a part mentén vagy a városokban a parkolás is sokba kerülhet.

Szállás árak és szállásfoglalás itt!

Kapcsolódó cikkek

Nyáron meglátogatandó úti célok

Nyáron meglátogatandó úti célok

A nyár a felfedezés, a pihenés és az emlékek megteremtésének ideje olyan helyeken, amelyek felkavarják a lelket és felélénkítik az érzékeket.

A 4 legkülönlegesebb tábor

A 4 legkülönlegesebb tábor

Izgalmas nyári táborok gyerekeknek: ezeket nézd meg, ha egyedi tábort választanál!

A világ legismertebb borvidékei

A világ legismertebb borvidékei

A bor egy különleges ital, amely az emberiség történetének egyik legkedveltebb és legfontosabb kulturális öröksége.