Kocsi ajtónyitás - Amikor nem működik a távirányító, és nincs kulcslyuk az autón

Napjainkban az elektronikai innovációknak köszönhetően számos autó érkezik kulcslyuk nélkül, hiszen ezek a modellek csak egy gombnyomásra indulnak el.
Kocsi ajtónyitás - Amikor nem működik a távirányító, és nincs kulcslyuk az autón

Ez nyilván rengeteg szempontból előnyös tulajdonság, viszont rendkívül kellemetlen tud az lenni, amikor nem működik a távirányító és még kulcslyuk sincs a kocsin.

Kattints ide, ha több információt szeretnél megtudni azzal kapcsolatban, hogy mit érdemes akkor tenned, ha nem reagál semmire sem a távirányító és még kulcslyuk sincs a kocsin.

Kulcslyuk nélküli autó előnyei és hátrányai

Az elmúlt néhány évben számos olyan modern autó került piacra, amelynek már csak egy távirányítója van, de kulcslyukat nem találunk rajta sehol sem.

Ezek az autók csak akkor indulnak be egy gombnyomásra, ha a távirányító a közelünkben van. Ellenkező esetben nem érzékeli az autó a távirányító jelenlétét, s nem is fog elindulni.

Előnyök

• A kifinomult vezeték nélküli rendszernek köszönhetően kevesebb a mozgó alkatrész, így minimálisra csökken a kopás miatti meghibásodás esélye a zárban - ami itt teljesen elektronikus.

• Valós időben tudja jelezni az autó azt, ha valaki épp el akarja lopni.

• Van benne egy pánik gomb, amely képes elriasztani a hívatlan vendégeket a kocsi körül.

• Gyorsan lehet kinyitni az autó ajtaját, illetve a csomagtartót is. Ha sok csomag van a kezünkben, akkor csak a lábunkat kell a csomagtartó alá lendíteni, s máris kinyílik az ajtó hátul.

• Amint érzékeli az autó a távirányító jelenlétét, kinyílik. Amint a hatótávolságon kívül vagyunk, automatikusan bezárja a rendszer az ajtókat.

• Az autót, ha sikerül is felfeszítenie egy tolvajnak, nem fogja tudni beindítani, mert nincs hatótávolságban a távirányító.

Hátrányok

• Ha elveszítjük a távirányítót, akkor azt költséges újra beszerezni. Ez főképp azért van így, mert a távirányító az RFID technológiát használja, mely egy nagyon modern és bonyolult megoldás az autó biztonsága érdekében.

• Speciális relé támadó eszközzel sajnos klónozni lehet bizonyos távirányítók jeleit.

• Mivel a távirányító rádiófrekvenciás jelet sugároz, azt elfogva egy speciális eszközzel átirányítják a saját számítógépükre. Ezzel már fel lehet nyitni és elindítani az autót.

• Ezt úgy a legegyszerűbb kiküszöbölni, ha speciális jel-blokkoló tasakban (vagy például a hűtőszekrényben) tároljuk a kocsi távirányítóját, hiszen e nélkül lehetetlen beindítani a kocsit.

• Jel-zavaró készülékkel meg tudják akadályozni a tolvajok azt, hogy használni tudjuk a távirányítót. Gyakran ezt észre sem lehet venni, hiszen nem érzékeljük a rádióhullámokat.

• Erre is szintén jó megoldás, ha jel-blokkoló tasakban tároljuk az autó távirányítóját.

Mit tegyünk, ha nem működik a távirányító és nincs kulcslyuk a kocsin?

Nyilván ez egy rendkívül kellemetlen helyzet, amelyet a lehető leghamarabb szeretnénk megoldani.

Ha fel is feszítenénk az autó ajtaját, továbbra sem tudnánk azt beindítani, hiszen az autó csak akkor indul be, ha érzékeli a távirányító jelét.

E helyett inkább hívjuk ki a Villám Autónyitás szakembereit a +36 20 575 15 95-ös számon, hiszen nekik több éves tapasztalatuk van az autó ajtók nyitásában, illetve megjavítják az elromlott távirányítót, vagy programoznak egy újat nekünk.

Kapcsolódó cikkek