Hogyan szállítsunk könnyedén az autónkkal kerékpárt?

Ehhez azonban a kerékpárok biztonságos szállítására van szükség. Ezt segítik a kerékpárszállítók, amelyek az autónk több pontján is helyet kaphatnak. Hogyan szállítsunk könnyedén az autónkkal kerékpárt? Mutatjuk is a válaszokat!
Hogyan szállítsunk könnyedén az autónkkal kerékpárt?

Hogyan szállíthatjuk a kerékpárunkat?

Egy-egy hosszabb utazás alkalmával sokszor felmerül bennünk a gondolat, hogy jó lenne a biciklinket is magunkkal vinni, hogy a sportos életformánkról még a nyaralás alkalmával se mondjunk le. Ma már nem elképzelhetetlen, hogy magunkkal vigyük a biciklit. A kerékpártartót felszerelhetjük a kocsi tetejére, a csomagtartóra és a vonóhorogra is.

A tetőre szerelt csomagtartó

A tetőre szerelhető kerékpártartó modellek közül vannak olyan termékek, amelyek megkövetelik a bicikli első kerekének eltávolítását és olyan termékek is megtalálhatók a piacon, amelyekhez ezt a lépést nem kell megtennünk. A tetőre szerelhető kerékpártartó egyik előnye, hogy elegendő helyünk lehet akár 4 kerékpár szállításához is, és a telepítést követően sem kell leszerelnünk. További előnye, hogy sokkal több hely marad az autóban és könnyedén hozzáférhetünk az ajtókhoz és a csomagtartóhoz. Sokan azért is választják ezt a típust, mivel nem gátolja a parkolást, nem blokkolja az autó érzékelőit és kameráit.

A csomagtartóra szerelhető kerékpárállvány

Ezt a modellt is sokan kedvelik, hiszen talán a legköltséghatékonyabb, az összes állvány közül. Előnye még, hogy nem akadályozza a vezetést, az autó kameráit és érzékelőit sem blokkolja, a különböző típusú járművekkel is kompatibilis és nagyon könnyen fel lehet arra szerelni a kerékpárokat.

Vonóhorogra szerelhető kerékpártartó

A három modell közül talán ez a legdrágább és ehhez a kerékpártartóhoz szükségünk lesz vonóhorogra is. Azonban ez egy biztonságos és praktikus módja annak, hogy a kerékpárjainkat a legpraktikusabban és legbiztonságosabban szállítsuk. Kerékpártartó vonóhorogra is szerelhető, előnyei közé tartozik, hogy nem akadályozza a vezetést és üzemanyagra sem fogunk többet költeni, könnyedén fel lehet rá szerelni a kerékpárokat, nem teszünk kárt az autóban és biztonságos kerékpárszállítást tesz lehetővé. Amennyiben ez utóbbi mellett döntünk, akkor a következő modellek közül válogathatunk: Westfalia, Cruz és MTF kerékpártartók. Az MTF kerékpártartók a magasabb osztályt képviselik, elfogadható áron.

Kapcsolódó cikkek

Mi a teendő műszaki hiba esetén?

Mi a teendő műszaki hiba esetén?

Az autóutak és az autópályák az autómentés során potenciálisan a legveszélyesebb területek, legalábbis, ami a műszaki hibát illeti.

Kocsi ajtónyitás - Amikor nem működik a távirányító, és nincs kulcslyuk az autón

Kocsi ajtónyitás - Amikor nem működik a távirányító, és nincs kulcslyuk az autón

Napjainkban az elektronikai innovációknak köszönhetően számos autó érkezik kulcslyuk nélkül, hiszen ezek a modellek csak egy gombnyomásra indulnak el.