Prémium kategóriás italok férfiak számára

A stílusos férfiak midig is sokat adnak a megjelenésre, de emellett az étkezési és italozási szokásainkra is komoly hangsúlyt fektetnek. Éppen ezért az alábbiakban összegyűjtöttünk pár prémium kategóriás italt férfiak számára, amit mindenképp érdemes lehet kipróbálni.
Prémium kategóriás italok férfiak számára

Minőségi borok

Egy pohár vörösbor előkelő, romantikus, illetve beszédtémának sem utolsó. Egyesek szerint a száraz borok kedvelése jelenti a valóban minőségi ízlést, de nem érdemes adni az ilyen álláspontokra, hiszen az édes, félédes borok között is rengeteg prémium kategóriájú bor márkát megtalálhatunk.

Magyarországi tekintetben mindenképp megéri a kóstolást a Pannonhalmi Apátságban palackozott borok különböző típusai, de számos díjnyertes, magyar borászat termékeit se érdemes kihagyni.

Whisky

A whisky már több tíz éve úgy van jelen a köztudatban, mint az előkelő tehetős réteg itala. Eredete egészen az ókorig nyúlik vissza, de az biztos, hogy az eredetinek tekintett whiskyk készítésében az amerikaiak és az írek az élenjárók.

A minőségi whiskyt e stílusos úriember mindig szobahőmérsékleten fogyasztja, tisztán, sosem jéggel. A tökéletesen, kifinomult technikával lepárlott whiskyhez sem hozzáadni, sem elvenni nem szabad, jéggel fogyasztva pedig felhígul, így elveszti kitűnő zamatát.

Gin

A gin egy olyan minőségi ital, amely az utóbbi években kezdte el reneszánszát élni. Nagy előnye ezeknek az italoknak, hogy magukban és koktél alapanyagként is megállják a helyüket. Egy koktél mely ginből, grapefuitból és narancsléből készül, nem csak üdítő hatású lehet, de egyben stílusos is. Ez az ital elég kemény ahhoz, hogy elnyerje az egyik legférfiasabb ital címét, hiszen fogyasztója kimértséget és határozottságot sugall. Emellett mindenképp szót érdemel az is, hogy a gin webáruházi választéka roppant szélesnek mondható, így a világ minden tájáról származó italt megkóstolhatunk ma már.

Rum

Nem sok olyan szeszes ital létezik, amelynek számos különböző variációja közül mindegyik népszerű és a világon mindenhol ismerik. A gin mellett azonban a rummal is pontosan ez a helyzet. Mivel a lágyabb ízvilágtól egészen a kifejezetten testes típusig minden megtalálható a repertoárban, sok férfi választja ezt a nedűk a kedvenc italának.

Típusok tekintetében megkülönböztethetünk fehér rumot, ami egy áttetsző, igen könnyed ital, illetve arany rumot, aminek érlelési ideje 5-8 év, amelynek köszönhetően már sokkal markánsabb ízvilágú és jóval magasabb alkoholtartalmú italt kóstolhatunk.

A fekete rumok már sokkal nehezebb italok, ami nem csoda, hiszen a legtöbbet tíz évnél is tovább érlelik.

Mindezek mellett természetesen a fűszeres variációk sem maradhatnak ki a sorból, amelyeket a hagyományos eljárás szerint az arany és a fehér rum keverékéből készítik.

Martini

A hagyományos italok mellett mindenképp érdemes pár kevert italt is megemlíteni, amit a férfiak is bátran fogyaszthatnak. Ezek közül az első a martini, ami a gin, a vermut és az olívabogyó szívmelengető hármasa. Egy nemes ital, melyet finoman kortyolgatva kell elfogyasztani. Lehet rázva és keverve is kérni, mindkettő a sármos urak kedvence, de az igazi mégis az, ahogy James Bond fogyasztja.

Bloody Mary

Végül, de nem utolsó sorban a elegáns, erős férfiak számára ajánlanánk egy igazán extrém és erős koktél. A Bloody Mary esetében a vodka alapot paradicsomlé, citrom és Worcestershire-szósz kíséri. Elkészítéstől függően kerülhet még bele bors, zellersó és Tabasco-szósz is, ami még pikánsabbá teheti az ital ízvilágát.

Összegezve

A stílusos férfiak tehát számos minőségi prémium ital közül válogathatnak, melyek között hagyományos és modern, alacsonyabb és magasabb alkoholtartalmú italok is megtalálhatók.

Kapcsolódó cikkek

Egyszerű receptek férfiaknak

Néhány egyszerű recept férfiaknak

Ezeket a recepteket még egy férfi is könnyedén el tudja készíteni.

A szelektív hallás valóban létezik

Létezik a szelektív hallás

Bizonyára mindenki hallotta már azt a kifejezést, hogy szelektív hallás. Igen, ez létezik.

6 tipp az immunrendszer egészségéért

6 tipp az immunrendszer egészségéért

Nem is gondolnánk, néhány egyszerű tevékenységgel mennyit tehetünk a szervezetünkért.