Hasznos tippek szauna tulajdonosok számára

A szauna tulajdonosoknak érdemes néhány hasznos tanácsot szem előtt tartaniuk.
Hasznos tippek szauna tulajdonosok számára

Először is, tartsa tisztán a szaunát. Ez nem egy hatalmas feladat vagy nehéz karbantartási feladat; mindössze annyit jelent, hogy a felületet hideg vízzel letöröljük. A szauna tisztítása higiénikusabbá teszi a környezetet, és mentesíti a fát a baktériumoktól.

Ha a szauna faanyaga nincs jó állapotban, fontolja meg a felújítását. Ez növelheti az ingatlan értékét. Emellett akkor is használhatja, ha odakint nagyon hideg az időjárás. Azt is tartsa szem előtt, hogy a szauna faanyaga idővel elhasználódhat, ezért tartsa természetesnek. Ha túlságosan elhasználódik, egy könnyű csiszolás újjáéleszti.

Először is, a szauna használóinak le kell zuhanyozniuk, mielőtt belépnek a szaunába. Ez segít eltávolítani a szennyeződéseket és a szennyeződéseket a testükről, és felkészíti a bőrüket a forró vízre. Emellett a szaunát legalább 45 perccel a szaunázás előtt fel kell fűteni. A szaunának 180 és 200 Fahrenheit fok közötti hőmérsékletet kell elérnie. Ha fatüzelésű kályhát használ, akkor is rengeteg fát kell felaprítani, és a vödröket meg kell tölteni vízzel.

Ha először használ szaunát, győződjön meg róla, hogy megfelelően hidratált. A jól hidratált test egészséges test. A jól hidratált test többet fog izzadni, és gyorsabban megszabadul a méreganyagoktól. Ha sok vizet iszik a szaunázás előtt és után, az segít a legtöbbet kihozni belőle.

Egy másik hasznos tipp a szaunázóknak, hogy csukja be a szemét, amikor szaunázik. Ez segít ellazulni és jobban koncentrálni a szaunázás alatt. Megakadályozza azt is, hogy a szemed kiszáradjon a szaunázás alatt. Ha végzett, utána vegyen egy hideg zuhanyt. Felüdülés lesz egy kicsit pihenni és feltöltődni.

Egy másik hasznos tipp a szaunatulajdonosok számára, hogy a szaunát megfelelően tisztítsa meg. A szaunát mindig tisztán kell tartani. A túl forró szaunát is kerülni kell. A víz hőmérsékletének körülbelül 140 Fahrenheit-fokosnak vagy annál alacsonyabbnak kell lennie, mivel ez az ideális hőmérséklet az átlagember számára. Ügyeljen arra, hogy alaposan tisztítsa meg a szaunát, mivel ez segít megelőzni a baktériumok elszaporodását és más baktériumok egészségét.

Egy másik fontos tipp a szaunatulajdonosok számára, hogy igyanak sok vizet. A szaunázás hatására a teste többet izzad, mint egy átlagos emberé, ezért győződjön meg róla, hogy elegendő vizet iszik, hogy hidratált maradjon. A megfelelő mennyiség meghatározásához ossza el a testsúlyát kettővel, hogy megállapítsa, mennyi vízre van szüksége. Ha például 80 kilót nyom, akkor naponta 80 unciát kell innia. Ez körülbelül napi nyolc 10 unciás pohárnak felel meg.

Egy másik hasznos tipp a szaunázóknak, hogy ne használja a szaunát, ha beteg. Így nem teszi ki magát a hőguta veszélyének. Bár a szaunázás biztonságos, fontos, hogy kövessük ezeket az irányelveket, és figyeljük a hőmérsékletet, hogy mindenki egészséges maradjon. Ha aggódik egy esetleges hőguta miatt, keresse fel orvosát, mielőtt bemegy a szaunába.

Kapcsolódó cikkek

Kéziszerszámok, amelyeket minden kertészkedőnek birtokolnia kell

Kéziszerszámok, amelyeket minden kertészkedőnek birtokolnia kell

Az öntözőkannák és az esőmérők nélkülözhetetlen kerti eszközök a növények öntözéséhez, és nélkülözhetetlenek a gyomláláshoz és az átültetéshez.

Ezek a legfontosabb májusi teendők a kiskertben

Ezek a legfontosabb májusi teendők a kiskertben

Májusban is bőven akad teendő a kertben. Cikkünkben összefoglaltuk a legfontosabb tennivalókat.