Kéziszerszámok, amelyeket minden kertészkedőnek birtokolnia kell

Az öntözőkannák és az esőmérők nélkülözhetetlen kerti eszközök a növények öntözéséhez, és nélkülözhetetlenek a gyomláláshoz és az átültetéshez.
Kéziszerszámok, amelyeket minden kertészkedőnek birtokolnia kell

A kézikocsik szintén hasznosak a nehéz anyagok és konténerek cipeléséhez, egy talicskával pedig mindezt a hát megerőltetése és az egyensúlyérzék csökkenése nélkül cipelheti.

A fűnyíró egy másik elengedhetetlen eszköz. Gyorsan és bizonyos magasságban vágja a füvet, hogy megakadályozza a gyomok és magvak szétszóródását. Bár a kertészkedés könnyűnek tűnhet, mégis hordoz némi kockázatot. Az éles penge megvághatja a bőrt.

A lombgereblye egy másik hasznos kéziszerszám. A lapátja legyező alakú, és a lehullott levelek vagy akár a fű összegyűjtésére is használható. Ezek a kéziszerszámok bármilyen kerti munkához, beleértve a gyomlálást is, hasznosak. Ha nem húzza ki időben a gyomokat, akkor azok mindenhol elburjánzanak a kertjében. A kézi gyomkihúzó egy könnyen használható eszköz a gyomok kihúzásához. Segít abban is, hogy ne károsítson más növényeket.

Az ásó, villa fontos kerti szerszám. A tömörödött talaj feltörésével dolgozik, és kiválóan alkalmas a gyomok kiásására. A kézi kultivátor sokoldalú eszköz, amellyel a nagyobb növények között is megmunkálható a talaj. Ívelt pengéje biztonságosabb a kezdők számára. A lapát nagyszerű eszköz a nagy kertben végzett műveléshez. Egy szabványos íves gereblye és kapa sokféle feladathoz megmunkálhatja a talajt, a talaj előkészítésétől a növények gyomlálásáig.

A kertben egy másik nélkülözhetetlen eszköz a kézi kapa. Ez a kis eszköz hasznos az ültetéshez, a cserepekből való átültetéshez. Tartós pengekapcsolattal és kényelmes fogantyúval kell rendelkeznie. Így nem fog elfáradni a keze a kerti munka közben. És teljesen uralni fogja a szerszámait. De ha nem akarja túlzásba vinni, mindig használhat kisebb kézi kapákat és metszőollókat.

Kapcsolódó cikkek

Ezek a legfontosabb májusi teendők a kiskertben

Ezek a legfontosabb májusi teendők a kiskertben

Májusban is bőven akad teendő a kertben. Cikkünkben összefoglaltuk a legfontosabb tennivalókat.

Hasznos tippek szauna tulajdonosok számára

Hasznos tippek szauna tulajdonosok számára

A szauna tulajdonosoknak érdemes néhány hasznos tanácsot szem előtt tartaniuk.