A kerítés színét sok minden meghatározhatja

Kétségtelenül fontos döntés a kerítés színének meghatározása, hiszen mindenki azt szeretné, hogy a kiválasztott szín remekül passzoljon a házhoz és az egyéb, kültéri elemekhez. Mit vegyünk figyelembe, ha éppen kerítésfestés előtt állunk? Mutatjuk a válaszokat!
A kerítés színét sok minden meghatározhatja

A kerítés színének meghatározza gyorsan és könnyedén

Az otthonunk stílusa remek támpontot biztosíthat, ha a kerítés színéről van szó. A tipikus, hagyományos fehér kerítés mind a klasszikus, mind a modern házak stílusához remekül igazodik. A hagyományos házakat körülvevő színek lehetnek visszafogottak és egyszerűek, míg egy modern otthon a sötétebb színekkel is jól harmonizál. A barna, a fekete, a sötétzöld és a szürke jól belesimul az újszerű ház környezetébe.

A szín meghatározásánál a ház alapszíne is meghatározó lehet. Lényeges, hogy a házat körülölelő kerítés összhangot teremtsen magával a lakóépülettel. Az ellentétes színvilág is remek döntés, de mit tegyünk abban az esetben, ha éppen olyan színben képzeljük el a ház vakolatának és a kerítésnek a színét? Ilyenkor játszhatunk az árnyalatokkal, még akkor is, ha a fehér színre esett a választásunk.

A kerítés díszítő eleme is lehet a kertünknek, de funkciót is betölthet. Utóbbi esetben szerencsés a sötétebb színek mellett dönteni. Ha pedig szeretnénk, hogy beleolvadjon a környezetbe, mert sok a növényzet és fa a kertben, akkor a zöld és a barna árnyalatai között is szemezgethetünk. A FIT zománcfesték tizenhatféle színei közül találhatunk hagyományosabb és kissé feltűnőbb színeket is, hogy mindenki megtalálja a kedvének és ízlésének megfelelő színárnyalatot.

Nem pusztán a belső tér optikai növelésére használhatunk színeket. A külső teret, a kertet is megnövelhetjük a kerítés színének helyes megválasztásával. A világos és hűvös színek, árnyalatok, a pasztellszínek segítenek a tér megnövelésében, mivel a fény könnyen visszaverődik az ilyen színekről és ez jelentősen tágítja a teret. A semleges tónusok, mint a bézs és a homokszín is jól működnek és még nagyobbnak is láttatják a kertünket.

A kertben többnyire pihenni vonulunk ki. A hűs, kék és a kék szín árnyalatai segítik a relaxációt és a kék világosabb árnyalatai még a kert megnövelésében is a segítségünkre lehetnek. Ellenben a meleg és sötétebb színek kisebbnek mutatják a szabadtéri területet.

Kapcsolódó cikkek

4 tipp a megfelelő munkavédelmi cipő vásárlásához

4 tipp a megfelelő munkavédelmi cipő vásárlásához

Az alábbi cikkben összegyűjtöttünk 4 tippet a megfelelő munkavédelmi cipő vásárlásához, hogy könnyebb legyen a munka cipő webáruházakban való vásárlás.

Zenélő kád - Kaldewei

Zenélő fürdőkád

A zene is része annak, hogy a fürdőzés élménye hangulatos és kikapcsoló legyen. Ez már régóta tudjuk, azonban a Kaldewei kényelmesebbé tette mindezt: Sound Wave-rendszer segítségével beépítette a kádba a zenét.