A kerítés színét sok minden meghatározhatja

Kétségtelenül fontos döntés a kerítés színének meghatározása, hiszen mindenki azt szeretné, hogy a kiválasztott szín remekül passzoljon a házhoz és az egyéb, kültéri elemekhez. Mit vegyünk figyelembe, ha éppen kerítésfestés előtt állunk? Mutatjuk a válaszokat!
A kerítés színét sok minden meghatározhatja

A kerítés színének meghatározza gyorsan és könnyedén

Az otthonunk stílusa remek támpontot biztosíthat, ha a kerítés színéről van szó. A tipikus, hagyományos fehér kerítés mind a klasszikus, mind a modern házak stílusához remekül igazodik. A hagyományos házakat körülvevő színek lehetnek visszafogottak és egyszerűek, míg egy modern otthon a sötétebb színekkel is jól harmonizál. A barna, a fekete, a sötétzöld és a szürke jól belesimul az újszerű ház környezetébe.

A szín meghatározásánál a ház alapszíne is meghatározó lehet. Lényeges, hogy a házat körülölelő kerítés összhangot teremtsen magával a lakóépülettel. Az ellentétes színvilág is remek döntés, de mit tegyünk abban az esetben, ha éppen olyan színben képzeljük el a ház vakolatának és a kerítésnek a színét? Ilyenkor játszhatunk az árnyalatokkal, még akkor is, ha a fehér színre esett a választásunk.

A kerítés díszítő eleme is lehet a kertünknek, de funkciót is betölthet. Utóbbi esetben szerencsés a sötétebb színek mellett dönteni. Ha pedig szeretnénk, hogy beleolvadjon a környezetbe, mert sok a növényzet és fa a kertben, akkor a zöld és a barna árnyalatai között is szemezgethetünk. A FIT zománcfesték tizenhatféle színei közül találhatunk hagyományosabb és kissé feltűnőbb színeket is, hogy mindenki megtalálja a kedvének és ízlésének megfelelő színárnyalatot.

Nem pusztán a belső tér optikai növelésére használhatunk színeket. A külső teret, a kertet is megnövelhetjük a kerítés színének helyes megválasztásával. A világos és hűvös színek, árnyalatok, a pasztellszínek segítenek a tér megnövelésében, mivel a fény könnyen visszaverődik az ilyen színekről és ez jelentősen tágítja a teret. A semleges tónusok, mint a bézs és a homokszín is jól működnek és még nagyobbnak is láttatják a kertünket.

A kertben többnyire pihenni vonulunk ki. A hűs, kék és a kék szín árnyalatai segítik a relaxációt és a kék világosabb árnyalatai még a kert megnövelésében is a segítségünkre lehetnek. Ellenben a meleg és sötétebb színek kisebbnek mutatják a szabadtéri területet.

Kapcsolódó cikkek

Milyen állványokat használhatunk otthon?

Milyen állványokat használhatunk otthon?

Az alábbi cikkben azzal foglalkozunk kicsit részletesebben, hogy milyen állványokat használhatunk otthonunk körül, és melyik típus milyen előnyökkel bír.

Szauna építés - megnőtt rá az igény - egyre többen vágynak saját szaunára

Szauna építés - megnőtt rá az igény

Mivel a koronavírus miatt zárva tartottak a fitneszstúdiók és a fürdők, nőtt a kereslet az otthoni szaunák iránt.

Ezek a legfontosabb májusi teendők a kiskertben

Ezek a legfontosabb májusi teendők a kiskertben

Májusban is bőven akad teendő a kertben. Cikkünkben összefoglaltuk a legfontosabb tennivalókat.