A férfiak és az ágyneműhuzat

Még talán ma is él a tévhit, hogy a férfiak kevésbé igényesek környezetükre, akár rendről, akár lakberendezésről van szó. Manapság azonban a férfi nem is egyre inkább odafigyel, hogy mi hová kerüljön otthonában, hogy az stílusosságot sugalljon. Egy stílusos férfi hálószobájában az ágy roppant fontos szerepet kap, így a férfiak és az ágyneműhuzatok keresése egyre jobban összefonódik. Az alábbiakban ebben próbálunk némi segítséget nyújtani.
A férfiak és az ágyneműhuzat

Mi alapján válasszunk férfi ágyneműhuzatot?

Bármily meglepő is, de a férfi ágyneműhuzat kínálat ma már tényleg óriási választékot jelent. Vásárlás szempontjából a következők fontos szempontok lehetnek egy konkrét ágyneműhuzat vásárlását megelőzően:

· anyagösszetétel

· színvilág

· mintázat

· méret

Anyagösszetétel

Ahány férfi, természetesen annyi ideális anyagú ágyneműhuzatot találhatunk. Alapjában véve azonban az alábbiak közül válogathatunk:

· pamut

· szatén

· krepp

· flanel

A pamut egy kellemes és bőrbarát választás lehet, ami mindenképp a jó szellőzést és a finom tapintást biztosíthatja.

A szatén huzatok kifejezetten eleganciás megjelenést kölcsönöznek hálószobánknak még az éjszakai alváshoz is.

A krepp ágyneműhuzat nem igazán igényel vasalást, így időt takaríthatunk meg vele, ami a férfiak szemszögéből igen csak előnyös tulajdonság lehet.

A flanel anyagból készült huzatok vastagsága és puhasága nyugodt, meleg pihenést tesz lehetővé, főleg ha párunkkal összebújnánk a hideg téli estéken.

Ágyneműhuzatok színvilága

A hangulatot, érzéseinket nagyban befolyásolhatják a színek az ágyneműhuzatok választása által is. Ez a férfi nem esetében sincs másképp. Emiatt nem árt tisztában lenni azzal, hogy melyik szín hogyan hat a pihenésünkre, hiszen az élénk, a pasztell és a sötét színeknek is meg van a lelkünkre, érzelemvilágunkra gyakorolt hatása.

Természetesen férfi ágyneműhuzatok terén itt is széles a választék, hiszen fekete, bordó, sárga, szürke, fehér, kék, barna, bézs, egyaránt megtalálható már az üzletek polcain.

Huzatok mintázata

Ma már bizony a férfiak szemében is sokat nyom a latba a mintázat. Ezen a téren választhatunk például a kockás, csíkos, modern mintás, egyszínű ágyneműhuzatok közül. Ezen a téren a döntés inkább már az egyéniség és a meglévő szoba dizájnjának a függvénye.

Ágyneműhuzat mérete

Végül, de nem utolsó sorban mindenképp érdemes figyelmet szentelni az ágyneműhuzatok méretének kiválasztására is. Alapesetben a 140x200 cm-es huzat elegendő lehet egyetlen ember számára, de ha ennyivel nem érjük be, vagy szeretnénk egy paplanon osztozni, akkor egy 200x200-as méretű huzat is ideális választás lehet.

Utóbbit kényelmi szempontból érdemes megfontolni, hiszen ha például többször forgolódunk ágyunkban és nem akarunk kitakarózni, vagy párunk a takaró lopók családjába tartozik, akkor érdemesebb lehet egy több részes szetten is elgondolkodni.

Összegezve

Az ágyneműhuzat vásárlás terén tehát a férfiak számára is széles választék áll rendelkezésre, aminek hála könnyebben választhatunk az ízlésünknek megfelelő ágynemű huzat szettet.

Kapcsolódó cikkek

Ezek a legfontosabb májusi teendők a kiskertben

Ezek a legfontosabb májusi teendők a kiskertben

Májusban is bőven akad teendő a kertben. Cikkünkben összefoglaltuk a legfontosabb tennivalókat.

Néhány tipp, ami sokat emelhet ingatlan hirdetésed sikerességén

Néhány tipp, ami sokat emelhet ingatlan hirdetésed sikerességén

Most kezded ingatlanod hirdetését? Még tapasztalatlan vagy abban, hogyan állítsd össze leghatékonyabban az ingatlanod hirdetését? Hadd mutassunk pár tippet, hogy már rögtön az első hirdetésedet jól állíthasd össze.

Ötletek és tippek az új homlokzathoz

Ötletek és tippek az új homlokzathoz

Az alábbiakban összegyűjtöttünk pár ötletet és tippet az új homlokzathoz, amik között a homlokzat típusokkal is foglalkozunk majd az ideális döntés érdekében.