Mi a teendő, ha hazaköltözik

Először is, gyűjtse össze a kulcsokat.
Mi a teendő, ha hazaköltözik

Szervezzen egy utolsó sétát. Ismerje a vízmelegítő, a megszakítók és az elzárószelepek helyét. Csomagoljon egy 24 órás készletet zseblámpákkal és telefontöltőkkel. Győződjön meg róla, hogy kicserélte a zárakat, és ismerkedjen meg a HOA szabályaival és előírásaival, beleértve a háziállatokra vonatkozó szabályokat és a gyepápolással kapcsolatos szabályokat. Legyen kéznél készpénz arra az esetre, ha valami váratlan dolog történne. Elvégre nem szeretne itt ragadni!

Ne kezdjen bele azonnal nagyobb projektekbe. A beköltözés napja túlterhelő lehet, ezért tűzzön ki célokat maga elé, és állítson fel fontossági sorrendet. Írjon le minden olyan teendőt, ami a nap folyamán eszébe jut. Néhány nap vagy hét múlva válasszon ki egy szobát, amely az új otthona menedékhelye lesz. Töltsön legalább egy napot pihenéssel az új otthonában, hogy kényelmesen és otthonosan érezze magát. Készíthet listákat a fontosabb teendőkről, amelyeket el kell végezni, hogy elkerülje a túlterheltség érzését.

Ne legyen szentimentális: Adja el a nem kívánt tárgyakat, vagy adományozza őket jótékonysági célra. Egyes jótékonysági szervezetek nagyobb tárgyakat is elfogadnak. Mások elfogadják a már nem használható tárgyakat. Ilyen esetekben ne felejtse el értesíteni a munkatársakat vagy az ügyfeleket, hogy el tudják fogadni az átköltözését. Határozza meg a különleges kezelést igénylő tárgyakat. A zongora, a szekcionált bútorok és a hógömbgyűjtemények mind különleges figyelmet igényelnek költözéskor. Akár költözéshez, akár ideiglenes tartózkodáshoz csomagol, ezek a tárgyak extra időt vehetnek igénybe.

Mielőtt összepakolod a cuccaidat, érdemes körbejárni az új házadat, hogy megértsd, hová kell mindent elhelyezned. Ez hasznos lesz a bútorok elhelyezésének és a költöztetőautó kirakodásának megtervezéséhez. Jó ötlet, ha megtervezed az új otthonod elrendezését, és átgondolod, hogyan szeretnéd, hogy a szobák hogyan nézzenek ki. Elvégre egy új helyre fogsz költözni, ezért győződj meg róla, hogy készen állsz arra, hogy elkezdj benne élni!

Ezután szedje össze a kulcsokat, és győződjön meg róla, hogy kipakolt és előkészített egy 24 órás költöztetőcsomagot. A nagyméretű bútorokat is érdemes szétszedni, ha lehetséges. Ezzel időt takaríthat meg a költözés során. Miután ezt megtette, nézze meg utoljára a lakását, hogy megbizonyosodjon arról, hogy minden tárgy a helyén van és készen áll az indulásra. Így kevésbé lesz stresszes, és teljes mértékben élvezheti új otthonát.

Végül cserélje ki a zárakat. A kulcsokat megkaphatja az előző tulajdonostól, vagy gondoskodhat arról, hogy maga cserélje ki. A zárak cseréje megnyugvást nyújt Önnek, amikor a biztonságról és a védelemről van szó. Az összes ajtón és ablakon is cserélje ki a zárakat, hogy azok zárva legyenek, és ne lehessen őket könnyen kinyitni. És természetesen ünnepelje meg új otthonát. Elvégre ez egy jó alkalom arra, hogy terveket szőjjön élete hátralévő részére.

Vegyen ki szabadnapot a munkából. Mindenképpen ellenőrizze az összes papírt. Lehet, hogy a régi iskolát is értesítenie kell. Egyes bérbeadók négy héttel a költözés előtt kérik az értesítést, de ha hosszabb ideig kell maradnia, írásban kell értesítenie a bérbeadóját. Ne feledje, hogy a tartalombiztosítás védi a holmiját, ezért ne felejtse el megkötni. Minél több időd van a felkészülésre, annál könnyebben tudsz majd berendezkedni, és annál könnyebben elkerülheted a költséges hibákat.

Forrás: Költöztetés.hu

Kapcsolódó cikkek

4 tipp a megfelelő munkavédelmi cipő vásárlásához

4 tipp a megfelelő munkavédelmi cipő vásárlásához

Az alábbi cikkben összegyűjtöttünk 4 tippet a megfelelő munkavédelmi cipő vásárlásához, hogy könnyebb legyen a munka cipő webáruházakban való vásárlás.

Zenélő kád - Kaldewei

Zenélő fürdőkád

A zene is része annak, hogy a fürdőzés élménye hangulatos és kikapcsoló legyen. Ez már régóta tudjuk, azonban a Kaldewei kényelmesebbé tette mindezt: Sound Wave-rendszer segítségével beépítette a kádba a zenét.