4 ok, amiért megéri rendszeresen úszni

Lényegében bármelyik mozgásformát választjuk és iktatjuk be rendszeresen az életünkbe, azzal csak nyerhetünk.
4 ok, amiért megéri rendszeresen úszni

A rendszeres mozgás segít megőrizni a fittségünket valamint egészségünket is. Vannak olyan mozgásformák, amelyeket lényegében bárki, bármilyen életkorban elkezdhet, ezek közé tartozik az úszás is, mely számos pozitív egészségügyi hatással rendelkezik.

Cikkünk további részében a Browse.hu és a Created.hu szerkesztőinek segítségével ezeket a pozitív hatásokat vesszük sorra.

Az egyik legkímélőbb mozgásforma

Az úszás egyik legnagyobb előnye, hogy egy meglehetősen kíméletes mozgásforma, ami nem csak eszközként, hanem rehabilitációs lehetőségként is szóba jöhet, például egy műtét vagy baleset utáni felépülés során.

Az úszás az ízületi, vagy más fájdalmakkal küzdő emberek számára is bátran javasolható, nem véletlenül űzi gyakran az idősebb korosztály is. Összességében elmondható, hogy az úszás egy hatékony és biztonságos mozgásforma, ha elsajátítjuk a megfelelő úszásnemet.

Az egész testet edzi

Az úszás előnyös tulajdonságai közé tartozik, hogy az egész testet, és szinte minden izmunkat átmozgatja. Ha szeretnénk fogyni, akkor is jó választás lehet az úszás, mivel hatékonyan égethetünk vele kalóriát. Az úszás, amiatt is nagyon jó mozgásforma, mert a pulzusszámot úgy növeli meg, hogy a szívre nem ró pluszterhelést.

Jobban alszunk

A megfelelő mennyiségű és minőségű alvás fontosságát, nem lehet eléggé hangsúlyozni. Ha nem tudunk megfelelően aludni, számos betegség kialakulásának megnövekszik a kockázata. Megnőhet a szívbetegség, a magas vérnyomás, a rákos megbetegedés, a stroke, a depresszió és a demencia kockázata is.

Egyes tudományos kutatások már bizonyították, hogy az úszás, mint aerob testmozgás javítja az alvás minőségét!

Meghosszabbítja az életet

Az úszás az egyik legjobb mozgásforma, ha szeretnénk egészségesen és minél tovább élni. Ennek egyik oka, hogy az úszás, edzésben tartja az érrendszert, valamint a tüdőt és a szívet is erősíti. A magas vérnyomás, valamint a magas vércukorszint egyaránt veszélyeztető tényezők az egészségre nézve, az úszás, segít szabályozni a magas vérnyomást és a magas vércukorszintet is.

Írásunk a Goodness.hu, az Onside.hu és a Sociable.hu magazin közreműködésével készült.

Kapcsolódó cikkek

Milyen a jó személyi edző?

Milyen a jó személyi edző?

Napjainkban az egészség megőrzéssel kapcsolatos szolgáltatásokra egyre nagyobb a kereslet.

Érdekességek a sport világából

Hihetetlen érdekességek a sport világából

Bármekkora sportrajongó vagy, előfordulhat, hogy sok mindenről így sem hallottál. Ezen megpróbálunk változtatni és bemutatunk hihetetlen érdekességeket a sport világából.

4 ok, amiért megéri rendszeresen úszni

4 ok, amiért megéri rendszeresen úszni

Lényegében bármelyik mozgásformát választjuk és iktatjuk be rendszeresen az életünkbe, azzal csak nyerhetünk.